• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neke stvari u Borcu nisu štimale!" Maksimović poslije odlaska: Meč u Belfastu je otkrio nešto na šta smo upozoravali!

Autor Dragan Šutvić

"U Sjevernoj Irskoj su se definitivno otkrile neke stvari na koje smo upozorovali, za koje smo pretpostavljali da će se desiti", poručio je sad već bivši trener fudbalera Borca Marko Maksimović.

 fk borac marko maksimović ostavka razlozi Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dan prije revanš utakmice drugog kola Konferencijske lige protiv Linfilda (0:0), Marko Maksimović se povukao sa mjesta trenera Borca.

U sudaru sa ekipom iz Sjeverne Irske, ekipom je komandovao Čedomir Ćulum, a danas je šampion Bosne i Hercegovine dobio šefa "za stalno", u vidu Zorana Milinkovića, koji se poslije četiri godine vraća na crveno-plavu klupu.

Možda će vas zanimati

Interesantno, Maksimović je u prvom Milinkovićevom mandatu na klupi Borca obavljao ulogu pomoćnika, a u razgovoru za N1 objasnio je razloge odlaska iz kluba sa kojim je u maju osvojio titulu šampiona BiH, prvu nakon deset godina.

"Utakmica u Sjevernoj Irskoj nije ostavila dobar utisak. Izgubili smo 4:0 i tu su se definitivno otkrile neke stvari na koje smo upozoravali, koje sam pretpostavljao da se mogu desiti. Poslije smo imali Željezničar i Leotar i uvidio sam da moram stati iza struke i vidjeti neke stvari. Kada sam obavio razgovore u klubu nisam se mogao složiti. Borac sam vodio na 16 uktamica gdje je ostvareno 11 pobjeda, četiri neriješeno i jedan poraz. Osvojili su titulu. Ali neke stvari nisu štimale i odlučio sam. Ako pobijedim 11 utakmica sve OK, prvu kada odigram i osjetim kritike… Ne mogu da valjam samo kada pobjeđujem. Rekao sam ljudima svoje uslove kako bih ja vidio Borac u budućnosti. Oni su bili protiv moje ostavke, ali htio sam štititi struku", istakao je sad već bivši trener banjalučkog premijerligaša.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

O nasljedniku ima visoko mišljenje.

"Radio sam s njim u teškim vremenima za Borac. Bio sam mu pomoćnik. On je gospodin čovjek. Želim mu sreću i ubijeđen sam da će uspjeti zadržati poziciju", rekao je Maksimović, dodavši da "neki ljudi koji su u klubu treba da počnu da rade svoj posao", te su male šanse da će do zime preuzeti komandu nad nekim drugim klubom.

Na kraju, Maksimović je čestitao mostarskom Veležu na plasmanu u treće kolo Konferencijske lige.

"Velež je sasvim zasluženo prošao, uz jednu borbenost i energiju. Želim im to i u narednom kolu", poručio je Maksimović za N1.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC