• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilo je kao da smo ušli u Ligu šampiona: Stanojević ponosan na Partizan - Jedva smo se skrpili, Grobari su nas nosili!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio oduševljen načinom na koji su njegovi igrači uspjeli da eliminišu ruski Soči.

 Partizan-pobedio-Soci-posle-penala-Aleksandar-Stanojevic-Kao-da-smo-usli-u-Ligu-sampiona Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana uspjeli su poslije spektakularne večeri na stadionu u Humskoj da izbore plasman u plej-of Konferencijske lige, eliminisavši Soči nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Poslije 2:2 nakon 120 minuta fudbala i 4:2 nakon penala, crno-bijeli su ostvarili izvanredan rezultat, a trener Aleksandar Stanojević bio je oduševljen uspjehom njegove ekipe.

Partizan je dva puta gubio, ali se nije predavao i upravo je na tome insistirao i trener Stanojević nakon velikog trijumfa.

"Čestitao bih mojim igračima na karakteru, gdje su sve vrijeme vjerovali i igrali do maksimuma. Bilo je teško, imali smo problema prije utakmice, kadrovskih problema. Hvala navijačima, nosili su nas cijelu utakmicu i kad je bilo najteže. Ovo je prolaz dalje, nije ništa specifično, ali način na koji smo prošli i timski duh koji imamo, daje mi ogromno zadovoljstvo i veliku dozu samopouzdanja za naredni period", počeo je Stanojević.

Ponovo je Partizan poslije nekoliko mjeseci bio dio meča u kojem su se izvodili penali, a treneru crno-bijelih ni ovog puta nije bilo lako.

Nakon meča bio je vidno iscrpljen, ne samo zbog napetosti tokom utakmice, već i zbog problema uoči susreta - povrede Nemanje Jovića, prinudnog odsustva Aleksandra Lutovca zbog smrtnog slučaja u porodici i problema Danila Pantića sa mišićem u posljednjim trenucima zagrijavanja.

"Teško sam ih proživio. Imamo dosta problema, dosta rovitih igrača, zato sam malo zamišljen i već razmišljam o sutrašnjem danu, šta ćemo da radimo za Metalac. Posebna je emocija, kao da smo ušli u Ligu šampiona. Bila je specifična utakmica, gubili smo i vraćali se. Možda bi drugačije bilo da smo ranije pobijedili... Publika nas je nosila, a znate da nismo imali ovakvu atmosferu godinu dana."

Uprkos silnim problemima, Partizan je uspio da istraje.

"Pantić se povrijedio u posljednjem minutu zagrijavanja, kod posljednjeg šuta je osjetio bol i pitanje je kad će biti spreman. Imamo i Jovića koji nam mnogo znači i koji je bio povrijeđen. Imali smo Lutovca koji je trebalo da počne, Šćekić je rovit. Imali smo tih problema. Jedva smo se skrpili da završimo utakmicu."

Pored Nemanje Stevanovića koji je odbranio dva penala, jedan od igrača koji je takođe pružio sjajnu partiju bio je Lazar Marković.

"Lazar nas je definitivno nosio sve, ovo je njegova najbolja utakmica u ovom drugom periodu kad smo zajedno. Bio je konkretan i direktan i protiv Strede takođe. Kao kapiten je odigrao i svaka mu čast i samo neka tako nastavi. Mnogo nam znači ovakav Lazar Marković."

Stanojević je otkrio i kako su tekle pripreme prije meča za eventualnu penal seriju.

"Neke izmjene su bile prinudne, Holender je tražio izmjenu, a planirali smo da Holender šutira penal. Znali smo raspored kako će biti, spremali se i trenirali, ništa nas nije poremetilo. Terzić se sam javio da šutira peti penal, svaka mu čast na tome, žao mi je što mu Neca nije dopustio da šutira taj penal", nasmijao se Stanojević na kraju, aludirajući na raniji završetak meča i pobjedu crno-bijelih.

Partizan će u plej-ofu za plasman u Konferencijsku ligu igrati protiv portugalske Santa Klare, koja je u četvrtak eliminisala Olimpiju sa samo 14 igrača u rotaciji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC