• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Zrinjski favorit u Banjaluci? Kiza Milinković ne misli da jeste - idealan rival za izlazak iz krize!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca će u ponedjeljak (20.00, Arena sport) dočekati Zrinjski u petom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine s ciljem da pokušaju prevazići rezultatsku krizu na startu sezone.

 borac - zrinjski, 5. kolo plbih, izjava zoran milinković, milan vušurović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine loše je započeo sezonu!

Borac je u dosadašnje tri odigrane utakmice osvojio samo dva boda i postigao samo jedan pogodak (Enver Kulašin protiv Željezničara na 'Grbavici'), pa u poprilično "nevrijeme" na Gradski stadion u Banjaluci dolazi zahuhtali Zrinjski.

Mostarci su bez poraza i bez primljenog gola, s tim da nisu osvojili sva tri boda jedino na "Pecari" u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega, ali jesu u dvobojima sa Sarajevom i Željezničarom i to na veoma superioran način.

Dakle, mostarski "plemići" se nimalo ne šale, ali gledano iz perspektive Banjalučana, tamo gdje je opasnost leži i spasonosno.

Eventualan trijumf ekipe Zorana Milinkovića nad Mostarcima sigurno bi se pozitivno odrazio na banjalučki klub pa bi i trenutna rezultatska kriza i problemi sa realizacijom ili rana eliminacija iz Evrope bila brzo zaboravljena i prevaziđena.

"Sa ekipom sam 12, 13 dan, pokušali smo da pribavimo što više informacija, evidentno je da je dosta faktora uticalo na ovo što se trenutno dešava s našom ekipom. Nije ovo bio očekivan start u prvenstvu, ono što smo pokazali protiv Posušja bilo je zaista loše. Pričali smo puno o tome, analizirali i ostavili to iza nas. Svjesno smo svi da to nije ni blizu onoga što naši navijači očekuju. Ali, tek je početak, niko nije osvojio trofeje u avgustu ili septembru. Vjerujem da ćemo značajno podizati formu iz meča u meč", rekao je trener crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Milinković je o narednom protivniku Banjalučana govorio sa mnogo poštovanja.

"Vidjeli smo protiv Željezničara, jako dobro su odigrali i već su na početku u jako dobroj formi. U pitanju je težak protivnik i težak meč, sigurno jedna od najtežih utakmica u ovom momentu. Doduše, igramo pred našom publikom, momci su preko nedjelje dobro radili i trenirali pa mi to daje za pravo da ćemo puno, puno bolje izgledati u odnosu na posljednju utakmicu. Moramo dati maksimum kako bi ostvarili najbolji mogući ishod za nas", dodao je strateg Borca.

CIJENE ULAZNICA

Zapad - 8 КМ
Istok - 5 КМ

Na pitanje da li je u ovom trenutku Zrinjski favorit u Banjaluci, Milinković je odgovorio odrično!

"Derbi jeste, ali zaista ne mislim da je Zrinjski favorit. Jesu u odličnoj formi, to jeste tako u ovom momentu, ali očekujem od naših igrača jednu ličnu reakciju. Moramo dati maksimum, a šta je to vidjećemo poslije utakmice. Imamo pravo da se nadamo pobjedi i želimo je svim srcem",naglasio je popularni Kiza.

Osvrnuo se kratko i na trenutni roster i igrače koji imaju problema sa povredama.

"Kadrovska situacija je takva da je Dino Ćorić van stroja zbog povrede zadnje lože u Posušju, Amar Begić je tek danas ušao u trening i osjeća posljedice te utakmice i vidjećemo da li će moći igrati 90 minuta. Marko Jovanović je takođe tek ušao u trening, Đorđe Milojević ima crveni karton, a Dejan Uzelac je otprilike na nekih 80 odsto. Uglavnom, ima problema i s te strane, ali opet, mi moramo da iziđemo maksimalno i budemo fokusirani na igru, da probamo da damo što više i napravimo što više u tom meču", zaključio je Milinković.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Krilni fudbaler crveno-plavih Milan Vušurović izjavio je da su svi u svlačionici nestrpljivi da što prije izađu na teren protiv Mostaraca, koji su "idealni" za prevazilaženje krize.

"Što se nas igrača tiče, mi jedva čekamo utakmicu kako bi počeli pozitivan niz. Zrinjski je izuzetna ekipa koja je u dobroj seriji za razliku od nas. Po mom mišljenju oni su idealna ekipa za izlazak iz krize. Kad se uzmu bodovi tako nekom favoritu ili snažnom protivniku, kriza onda ostane iza vas. Mi smo šampionska ekipa, šampionski razmišljamo i ništa drugo ne bih poručio osim da idemo na pobjedu i nadamo se pozitivnom rezultatu", istakao je crnogorski internacionalac.

Parovi 5. kola

Petak

Široki Brijeg - Leotar 20.00 (Benjamin Deljković - Sarajevo)

Subota

Tuzla siti - Posušje 19.00 (Josip Martinović - Čapljina)

Nedjelja

Sarajevo - Radnik 19.00 (Aleksander Njegomirović - Prnjavor)
Velež - Sloboda 21.00 (Ermin Sivac - Zenica)

Ponedjeljak

Željezničar - Ruda Prijedor 18.00 (Dražen Marrić - Bijeljina)
Borac - Zrinjski 20.00 (Admir Šehović - Sarajevo)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC