• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasili se iz Posušja nakon meča protiv Borca: Skandalozno suđenje Zorana Grbića

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Arbitar iz Prijedora našao se na udaru Posušaka.

 hšk posušje saopštenje za javnost Izvor: Promo/HŠK Posušje

Fudbaleri Posušja u 4. kolu m:tel Premijer lige BiH stigli su do prvog gola i pobjede od povratka u bh. elitu.

Na stadionu "Mokri dolac" poražen je aktuelni šampion Borac minimalnim rezultatom 1:0, a nakon velikog trijumfa Posušaci su se oglasili saopštenjem za javnost, u kojem ističu nezadovoljstvo suđenjem glavnog arbitra Zorana Grbića iz Prijedora.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Poštovani,
ovim putem upućujemo prigovor na skandalozno suđenje suca Zorana Grbića(Prijedor) kao i njegovih pomoćnika na fudbalskoj utakmici koju su 8. avgusta na 'Mokrom docu' odigrali HŠK Posušje i FK Borac iz Banjaluke, u sklopu 4. kola m:tel Premijer lige BiH. Smatramo da je sudija Zoran Grbić od samog početka pokušavao utakmicu usmjeriti na stranu gostujuće ekipe dodijelivši čak pet žutih i jedan crveni karton u prvih 45 minuta utakmice što je izazvalo revolt i negodovanje publike. Njegovo pristrasno suđenje može se jasno vidjeti na snimcima, budući da je direktan prenos utakmice bio na TV-u, a bojimo se i pomisliti scenarija koji bi nam dotični izrežirao da utakmica nije bila u direktnom prenosu. Takođe želimo istaknuti i nekoliko nepostojećih ofsajda na štetu domaće ekipe, te nastavak kartoniranja u utakmici bez ozbiljnog prekršaja od strane domaćina, zbog čega se ne možemo oteti dojmu da nas je uz ovu utakmicu želio oslabiti i za nadolazeće susrete kroz suspenzije kartonima. Sve navedeno nas navodi na razmišljanje ima li smisla nastavak takmičenja u m:tel Premijer ligi BiH, koji smo uz ogroman trud i ulaganja izborili nakon 12 godina. Smatramo da ovakve anomalije u fudbalu u najmanju ruku ne pridonose dobrobiti i razvoju fudbala u Bosni i Hercegovini te Vas stoga pozivamo sve da pregledate snimak utakmice, odnosno dijelove u kojima sudija Grbić donosi sporne odluke, te nakon razmatranja poduzmete odgovarajuće mjere u skladu s Vašim ovlastima. Na kraju poručujemo da Upravni odbor kluba sigurno neće dopustiti omalovažavanje HŠK Posušje. Spremni smo iskoristiti sve mehanizme kako bismo zaštitili naš klub od daljnjeg ponižavanja. Ako institucije Fudbalskog saveza ostanu 'gluve' na naše negodovanje, naš klub spreman je poduzeti sljedeće korake kako bi zaštitili integritet HŠK Posušje i bh. fudbala", navodi se u saopštenju.

Izvor: Promo/HŠK Posušje

Podsjetimo, domaći su do minimalnog trijumfa stigli golom Dominika Begića u finišu prvog poluvremena, te su tako ostavili Banjalučane bez pobjede u tri uvodne utakmice prvenstva, što se nikad nije desilo od osnivanja Premijer lige BiH.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC