• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski klub lažira istoriju, navijači se pobunili: "Armada" bijesna i zbog dresova - Za te boje nema mjesta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zanimljivo je u klubu sa "Rujevice" ovih dana, a navijači više neće da ćute po pitanju istorije i dresova Rijeke.

 navijači rijeke bijesni zbog promjene datuma osnivanja kluba i klupskih boja Izvor: Profimedia/Twitter/@NK Rijeka/Printscreen

Fudbalski klub Rijeka izgleda više nije u dobrim odnosima sa svojim navijačima, a razlog su klupska istorija i novi dresovi.

Poznata navijačka grupa "Armada" ustala je protiv poteza kluba kojim se falsifikuje i mijenja njegova istorija, kao i protiv novih dresova!

Možda će vas zanimati

Naime, Rijeka je prije nekoliko mjeseci odlučila da promijeni godinu osnivanja kluba. Umjesto dosadašnje 1946. godine, kada je osnovan NK Kvarner, kako se Rijeka zvala po osnivanju unutar nove Jugoslavije, kao vrijeme osnivanja određena je 1906. godina.

To je godina kada su neki od prvih klubova nastajali u tom gradu, ali oni nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa HNK Rijeka. Novi, takozvani "retro" dresovi, objavljeni su prije nekoliko dana zvaničnim kanalima kluba, ali su ih navijači označili kao netradicionalne.

Dres je pretežno crne boje, ali sa šarama koje podsjećaju na dugine boje, zbog čega su se iz "Armade" i oglasili saopštenjem.

"Klub navijača Armada Rijeka ovim putem ima potrebu da izrazi nezadovoljstvo povodom nastupanja HNK Rijeke u novim dresovima, u bilo kojoj utakmici koja će se održati u budućnosti. Svi mi koji malo duže pratimo naš klub dobro znamo da je godina osnivanja Rijeke 1946. godine, a u dalje objašnjavanje istorije ovom prilikom ne želimo da ulazimo", stoji u saopštenju navijačke grupe, prenosi hrvatski "Indeks".

"Ovim putem se izrazito protivimo postupcima kojima se mijenja naša istorija, godina osnivanja, a sada očito i dres, samim tim i naše klupske boje, a to se dobro zna da su to plava i bijela."

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC