• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan lijepo zaradili: Crveno-bijeli dobili i bonus od UEFA zbog rang-liste!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dan nakon velikog uspjeha vrijeme je da se vidi koliko će se novca "sliti" u kase vječitih rivala. A tek može...

 fk crvena zvezda fk partizan liga evrope konferencijska liga zarada Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan obezbijedili su najmanje još šest evropskih utakmica ove jeseni pošto su prethodne noći potvrdili učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, odnosno Konferencijske lige.

Dobra vijest je da su to ostvarili uz pobjede - Zvezda je "duplim trijumfom" nad Klužom prošla dalje (6:1), dok je Partizan u drugom meču napravio preokret protiv Santa Klare (ukupno 3:2), a to su dobre vijesti i za nacionalni koeficijent Srbije i tako nastavljamo da sanjamo dva mjesta u Ligi šampiona.

Nije samo to benefit za Zvezdu i Partizan, nego i lijepe UEFA premije.

Neće srpski klubovi zaraditi najveći bonus koji donosi učešće u Ligi šampiona (15,25) koji ove godine recimo liježe na račun moldavskog Šerifa, ali je zarada od Lige Evrope i Konferencijske lige takođe vrlo dobra.

Tako će Zvezda dobiti 3.630.000 evra garantovanog novca za učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, dok će na osnovu desetogodišnje UEFA rang listi dobiti još 1.848.000 evra, odnosno ukupno 5.478.000, što je zaista lijep novac koji još može da se uveća.

Svaka pobjeda u grupnoj fazi plaća se 630.000 evra, remi je 210.000 evra, a nagrađuje se i plasman dalje. Prvi iz grupe dobija 1,1 milion, drugoplasirani 550.000, a sama nokaut trunda donosi pola miliona.

Što se tiče Partizana, plasman u grupnu fazu Konferencijske lige se takođe fino plaća, pa su u premijernoj sezoni ovog takmičenja inkasirali 2.940.000 evra. Nepotvrđene informacije govore da u novom UEFA takmičenju nema bonusa na osnovu desetogodišnje UEFA rang liste, odnosno da se dobija jedino u Ligi šampiona i Ligi evrope.

Svaka pobjeda u grupnoj fazi Konferencijske lige vrijedi 500.000 evra, remi je 166.000 evra, a prolazak u narednu rundu donosi 300.000. Ako ste prvoplasirani još 650 hiljada, a drugoplasirani 325...

Sve u svemu - lijepa zarada za "vječite".

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC