• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanoje u Partizanu - 100 pobjeda i 1 mrlja: Od Humske napravio tvrđavu, opet donio Evropu, sad se čekaju novi trofeji!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Aleksandar Stanojević proslavio je u nedjelju veliki jubilej, pošto je upisao 100. pobjedu na klupi crno-bijelih.

 aleksandar stanojević 100 pobjeda u partizanu Izvor: MN PRESS

Upisao je Partizan i šestu pobjedu u šestom meču nove superligaške sezone i ponovo zaposjeo na vrh tabele domaćeg šampionata pred odlazak na dvonedjeljnu pauzu.

Maksimalnih 18 bodova, gol-razlika 22:1 i ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige. Sve su to razlozi za slavlje za Aleksandra Stanojevića, ali tu je i još jedan - 100. pobjeda na klupi Partizana!

Možda će vas zanimati

Stanojević je u nedjelju proslavio jubilej u Humskoj, pošto su njegovi igrači savladali Radnički iz Niša 4:0, što je bila već peta pobjeda crno-bijelih u Superligi u kojoj su postigli četiri gola ove sezone.

Ova protiv Nišlija je posebna, jer sada Stanojević može da podvuče neke račune i pogleda iza sebe na ono što je ostvario u dva mandata kao trener crno-bijelih.

Istina, on ne voli da gleda u prošlost i uvijek napominje da se od nje ne živi, ali ima na šta da pogleda - 131 utakmica na klupi Partizana i već ravno 100 pobjeda! To je čak 76% upisanih pobjeda.

PRVI MANDAT - LIGA ŠAMPIONA, TITULE I KUP

Izvor: MN PRESS

Stanojević je u prvom mandatu u Humskoj od 2010. do početka 2012. uspio da ostavi velikog traga na modernu istoriju kluba. Uveo je Partizan u Ligu šampiona, osvojio dvije titule prvaka Srbije i jedan nacionalni kup.

U tom periodu, vodio je Partizan na ravno 80 utakmica i ostvario skor od 59 pobjeda, osam neriješenih rezultata i 13 poraza. Tada je sa timom u koji praktično nije bio uložen ni dinar stigao do utakmica sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom, dok je najbolniji trenutak bilo ispadanje od Šamroka iz borbe za Ligu Evrope godinu dana kasnije. Upravo to moglo bi se uzeti i kao jedina mrlja u njegova dva mandata na klupi kluba u kojem je nekada bio prvotimac.

Ipak, tri važna trofeja i ulazak u najelitnie evropsko takmičenje su nešto što mu crno-bijeli već deceniju ne zaboravljaju.

DRUGI MANDAT - NOVA EVROPSKA JESEN I PROPUŠTEN KUP

Izvor: MN PRESS

Stanojević je u drugom mandatu u Humskoj naslijedio Savu Miloševića i u prvoj sezoni nije uspio da se u skraćenim kvalifikacijama domogne Lige Evrope. U prvenstvu je Zvezda bila previše ubjedljiva, dok je u finalu Kupa od "vječitog" rivala uslijedio poraz tek poslije jedanaesteraca. No, nekada penal-rulet da, a nekada oduzme, pa je tako protiv Sočija na putu ka grupnoj fazi Konferencijske lige napravljen "balans", a Stanojevićeva ekipa potom uspjela da preskoči i Santa Klaru.

U drugom mandatu, na 51 utakmicu Stanojevićev Partizan je upisao čak 41 pobjedu, pet remija i pet poraza. Kao trener crno-bijelih, za poraz u Humskoj i dalje ne zna punih 10 godina, a u novoj sezoni, makar za sada, pokazuje da bi Partizan mogao da se bori za titulu prvaka Srbije.

Prije toga će u Konferencijskoj ligi pokušati da obezbijedi evropsko proljeće i prođe grupnu fazu, pa ko zna, možda Stanojević već ove sezone bude slavio neki novi jubilej.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC