• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmedhodžić o meču s Francuzima: Moramo se što bolje postaviti

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ne treba puno trošiti riječi o selekciji Francuske, moramo se što bolje postaviti i pokušati napraviti pozitivan rezultat, kaže reprezentativac BiH.

 anel ahmedhodžić o francuska - bih Izvor: Promo/FSBiH

Anel Ahmedhodžić, reprezentativac Bosne i Hercegovine istakao je u Strazburu da je veoma sretan što je na još jednom reprezentativnom okupljanju, navedeno je na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

"Imamo kratak period da se pripremimo za utakmicu, ali radimo sve što je do nas da budemo što spremniji. Želimo da odigramo kvalitetan meč i da pokušamo doći do povoljnog rezultata protiv jakog protivnika (svjetskih prvaka Francuza, op.a.)", rekao je Ahmedhodžić,prenijela je agencija "Anadolija".

"Protiv Francuske smo u martu odigrali veoma kvalitetno i sigurno je da smo zaslužili da osvojimo najmanje bod. Nažalost, nismo imali sreće i oni su dali gol iz praktično jedine prilike koju su stvorili. Međutim, pokazali smo da se možemo nositi sa velikim ekipama. Sutra će takođe biti veoma teško. Oni imaju brze napadače i na svakoj poziciji imaju vrhunske igrače. Ne treba puno trošiti riječi o selekciji Francuske, moramo se što bolje postaviti i pokušati napraviti pozitivan rezultat".

Osvrnuo se reprezentativac Bosne i Hercegovine i na naredne protivnike.

"O Kuvajtu nemam puno informacija, ali Kazahstan je ekipa koju ne smijemo potcijeniti. Moramo odraditi posao na najbolji način, biti maksimalno fokusirani i samo u tom slučaju možemo ostvariti rezultat koji želimo, a to je pobjeda", kazao je Ahmedhodžić.

Sa Malmeom je ostvario plasman u grupnu fazu UEFA Lige šampiona izbacivši u kvalifikacijama Rigu, HJK, Glazgov Rendžers i Ludogorec.

"Napravili smo ogroman uspjeh i ne mogu riječima opisati koliko mi to znači. Od malih nogu sam član kluba i plasman u Ligu prvaka sa Malmeom je za mene ostvarenje sna. Igrali smo protiv jakih ekipa, ali smo bili odlični. Jedna od težih utakmica je bila gostovanje u Glazgovu protiv Rendžersa gdje smo rano ostali sa deset igrača na terenu i oni su vodili 1:0. Uspjeli smo da preokrenemo rezultat i pokažemo kakav smo tim. Stvarno veliki uspjeh za sve nas i radujem se utakmicama u Ligi šampiona", izjavio je Ahmedhodžić.

Utakmica četvrtog kola grupe ”D” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” Francuska – Bosna i Hercegovina igra se sutra, 1. septembra, u Strazburu sa početkom u 20.45 sati.

Četvrtog dana predstojećeg mjeseca Bosne i Hercegovina u Zenici odigraće prijateljski meč sa Kuvajtom, a tri dana kasnije u istom gradu i kvalifikacijski susret sa Kazahstanom.

Poslije tri takmičarska kruga u grupi ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal Bosne i Hercegovine i Kazahstan su na dnu tabele sa po jednim bodom. Francuska je lider sa sedam bodova, Ukrajina je sakupila tri, te Finska dva.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC