• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSŽ stvorio drim tim: Stiglo 7 strašnih pojačanja, nema slabe tačke!

Autor Milutin Vujičić

Pari Sen Žermen je apsolutni favorit za sve u ovoj sezoni.

 PSŽ stvorio drim tim: Stiglo 7 strašnih pojačanja, nema slabe tačke! Izvor: Profimedia

Prelazni rok u većini fudbalskih liga završen je tačno u ponoć, a bez obzira što se pričalo o krizi poslije pandemije korona virusa - klubovi su ponovo trošili ogroman novac na transfere.

Tek na kraju sezone moći ćemo da govorimo o tome ko je napravio najbolji posao, a ko najgori, međutim već sada se jedan klub izdvaja. To je naravno Pari Sen Žermen koji je odradio - bar na papiru - savršen prelazni rok i sada je potrebno još "samo" da se sve kockice poslože da bi i u praksi dobili "drim tim".

Doveli su ukupno sedam pojačanja i za obeštećenja platili relativno skromnih 83 miliona evra, ali nikako ne bi trebalo zaboraviti da su se novajlije dobile velike plate i da je realna cijena njihovog dolaska mnogo veća.

Najveći transfer je svakako dolazak Lea Mesija iz Barselone. S njim je dogovorena dvogodišnja saradnja i plata od 35 miliona evra godišnje, a proteklog vikenda debitovao je u Ligi 1 i biće svakako njihov najveći adut u pohodu na toliko dugo čekani trofej Lige šampiona.

Kao slobodni agenti stigli su još golman Đanluiđi Donaruma (Milan), defanzivac Serhio Ramos (Real Madrid) i vezista Đini Vajnaldum (Liverpul) koji su takođe svjetske zvezde.

Izvor: Profimedia

PSŽ je platio 60 miliona za jednog od najboljih desnih bekova svijeta, Ašrafa Hakimija iz Intera, a već u prvim nastupima vidi se kolika će biti njegova uloga u sistemu Maurisija Poketina. Upravo zbog toga, PSŽ je zadržao i Danila Pereiru (štoper/zadnji vezni) koji je prehodnu sezonu proveo na pozajmici, a sada je plaćen još 16 miliona Portu.

Djelovalo je da je jedina "slaba tačka" na lijevom boku gde je Poketino imao Levina Kurzavu i Huana Bernata, koji su često van terena, pa su tako i štoperi Dialo i Kimpembe znali da "uskoče" na to mjesto.

Nuno Mendeš u duelu sa Nemanjom Radonjićem.
Izvor: MN PRESS

Zato je posljednjeg dana prelaznog roka Pari Sen Žermen doveo jednog od najtalentovanijih lijevih bekova svijeta Nuna Mendeša iz Sportinga, koji je tek dvije godine u prvom timu portugalskog šampiona. Doveli su ga na pozajmicu vrijednu 7 miliona evra, uz obećanje da će ga idućeg ljeta "iskeširati" za 40.

To je PSŽ uradio i zbog finansijskog fer-pleja, tako da su se u suprotnom smjeru poslali Pabla Sarabiju, igrača koji je postao višak, s tim da tu ima još dosta kandidata koji će imati sve manju i manju minutažu...

Ostaje im još da riješe pitanje "Kilijan Mbape" i u tom slučaju će imati drim-tim na duže staze.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC