• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaslužili smo bod protiv prvaka svijeta!" Pjanić poslije meča sa "trikolorima": Svi zaslužuju čestitke!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH osvojila je veliki bod koji vraća nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo

 svjetsko prvenstvo kvalifikacije francuska bih miralem pjanić Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras sa Francuskom (1:1) u četvrtom kolu kvalifikacija za Mundijal 2022 u Kataru.

Tim Ivajla Peteva poveo je golom kapitena Edina Džeke u 36. minutu, da bi Antoan Grizman četiri minuta kasnije vratio svjetske šampione u egal i, pokazalo se, postavio konačnih 1:1.

Možda će vas zanimati

"Mislim da smo dobro odradili meč. Treba čestitati svim momcima, taktički dobro smo odigrali ovu utakmicu. Poveli smo, imali smo neke šanse i mislim da smo zaslužili bod protiv svjetskog prvaka. Imamo sad Kazahstan koji je mnogo važna utakmica i gdje obavezno treba da osvojimo sva tri boda", rekao je Miralem Pjanić u odjavi utakmice.

Bh. reprezentativac, kad je klupski status u pitanju, dugo nije odigrao cijeli meč...

"Bilo mi je, jednostavno, drago da opet budem sa reprezentacijom. Naravno da je dobro za mene što sam odigrao svih 90 minuta. Znam u kakvoj sam situaciji, jednostvno tako je, takva je sudbina. Znate kroz moju karijeru da sam morao da se borim da budem u tim klubovima, da li je to bio Mec, Lion, Roma, Juventus ili Barselona... Sada je jedan teži period za mene, ali nisam odustao, vjerujem u svoje kvalitete i znam da svuda mogu da igram. Takva je situacija, moram je prihvatiti, moram raditi i siguran sam da ću izaći iz ovoga. Nema predaje, maksimalno profesionalno se ponašam, volim ovo što radim. Za mene je sve ovo san. Uvijek sam sanjao da ovo radim u životu, boriću se kao i do sad i siguran sam da ću uskoro ovo riješiti i biti što više na terenu", istakao je Pjanić.

"Zmajevi" će u subotu u Zenici odmjeriti snage sa Kuvajtom u prijateljskoj utakmici, a onda tri dana kasnije, u mnogo važnijem meču na istom mjestu, i sa Kazahstanom u novom kolu kvalifikacija za SP 2022.

"Da li je to Kazahstan, Francuska ili bilo ko, treba ozbiljno da shvatimo protivniku. Danas smo se prilagodili svjetskom prvaku, igrali malo defanzivnije, mislim da smo sa posjedom lopte bili prilično dobri. Možda smo mogli nešto i više, ali treba da budemo zadovoljni onim što smo pružili. Što se tiče Kazahstana, oni dolaze kod nas, a mi treba da dokažemo da želimo sva tri boda i tako moramo da se postavimo od prvog minuta. Prvo treba dobro da se odmorimo, a onda da budemo spremni za Kazahstan", istakao je Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC