• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nevjerovatno da nismo pobijedili..." Luka Menalo mogao da bude junak "zmajeva": Svi da se ujedinimo, šanse još postoje!

Autor Dragan Šutvić

"Mislim da utakmica sa Francuskom i prvo poluvrijeme večerašnje sa Kazahstanom treba svima da budu podstrek i motiv za dalje i da svi napokon krenemo da vjerujemo. Treba svi da se ujedinimo, a ne da se razdvajamo"

 svjetsko prvenstvo 2022 kvalifikacije bih kazahstan luka menalo 2 2 Izvor: Anadolija/Elman Omić

Nije uspjela selekcija BiH da dođe do pobjede nad Kazahstanom (2:2).

Luka Menalo je doveo "zmajeve" u vođstvo u 86. minutu nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić, ali je u petom minutu nadoknade Baktijor Zajnutdinov srušio snove i nade bh. tima da će doći do prve pobjede u kvalifikacijama za Mundijal 2022.

Možda će vas zanimati

"Nevjerovatno da nismo pobijedili utakmicu... Prvo poluvrijeme je bilo fantastično, stvarali smo šanse, dominirali. Nismo uspjeli da postignemo pogodak. Onda otvorimo drugo poluvrijeme primljenim pogotkom iz kornera, poslije bacimo sve karte u napad, okrenemo rezultat i na kraju primimo gol iz slobodnog udarca... Stvarno veliko razočaranje. Desio se pad koncentracije, ali fudbal se igra 90 minuta plus nadoknada i jednostavno nismo smjeli sebi ovo da dozvolimo", rekao je Menalo nakon meča.

BiH će u oktobarskom kvalifikacionom ciklusu odraditi dva gostovanja – prvo večerašnjem rivalu, a onda i Ukrajini.

"U prvom poluvremenu je večeras to djelovalo jednostavno, u drugom se vidjelo da Kazahstan može da stvori probleme, kao što je stvarao svim ekipama prije nas, tako da će biti teška utakmica. Mi bismo pobjedom ovdje na Bilinom polju olakšali sebi sljedeće utakmice. Nismo u tome uspjeli, sad idemo odmah u narednim mečevima da to ispravimo. Čekaju nas još i Ukrajina, Finska, tako da ima vremena."

Vjeruje ofanzivac zagrebačkog Dinama da BiH i dalje može da zauzme drugu poziciju koja vodi u doigravanje.

"Svakako! Mislim da utakmica sa Francuskom i prvo poluvrijeme večerašnje sa Kazahstanom treba svima da budu podstrek i motiv za dalje i da svi napokon krenemo da vjerujemo. Treba svi da se ujedinimo, a ne da se razdvajamo", poručio je Menalo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC