• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno! Srbija domaćin u baražu za Mundijal? Put ka Kataru nikad teži, ali ove brojke "orlovima" daju najbolje šanse!

Autor Dragan Šutvić

Trenutno se Srbiji daju najveće šanse da u eventualnom baražu zaigra kao domaćin.

 mundijal 2022 kvalifikacije srbija ima najveće šanse da bude domaćin baraža Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije otežala je sebi ionako već dovoljno težak put ka Svjetskom prvenstvu remijem 1:1 protiv Republike Irske, iako su igrali "hevi metal fudbal".

Zbog toga su "orlovi" sada bliži plasmanu u baraž, odakle će samo tri od 12 selekcija obezbijediti kartu za Katar, međutim, prednost domaćeg terena bi im u tom slučaju bila izvjesna!

Možda će vas zanimati

Srbija ima dva boda manje od Portugala i ako žele da sa prvog mjesta odu na Mundijal, moraće da pobijede u sva tri preostala kvalifikaciona meča (Luksemburg, Azerbejdžan i Portugal).

U suprotnom, smiješi joj se mjesto u baražu, gdje će se 12 selekcija na tri turnira sa po četiri ekipe boriti za preostala tri mesta za evropske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Ipak, kalkulacije navode da Srbija u ovom trenutku ima daleko najveće šanse da bude domaćin u polufinalu baraža! Doigravanje za posljednja tri mesta će se igrati po sistemu kao i za EURO - turniri sa po četiri tima, gdje se igraju polufinala i finala na jedan meč, a pobjednik turnira ide na Mundijal

U ovom trenutku, Srbiji se daje 82.8% šansi da će u tom baražu biti domaćin u polufinalnom meču, prema specijalizovanom sajtu "We Global Football". U baražu će se naći 10 drugoplasiranih i još dvije najbolje selekcije iz Lige nacija koje ne idu direktno na Svjetsko prvenstvo (verovatno Austrija i Vels). Poslije Srbije, najveće šanse imaju Poljaci, Švajcarci, Šveđani, Česi i Norvežani, a upravo ti timovi ne bi mogli da budu rivali Srbije u polufinalu baraža, ukoliko bi situacija ostala identična i na kraju novembarskih mečeva.

Razlog za ovako dobro pozicioniranje je i taj što je trenutno Srbija prva na tabeli najboljih drugoplasiranih ekipa, ispred Rusije, Švedske, Škotske, Poljske... Ako završimo među najboljih šest od 10 drugoplasiranih timova, bićemo povlašćeni na žrijebu polufinala i tako dobiti domaćinstvo.

Izvor: Wikipedia/screenshot

Ipak, ne treba zaboraviti dve stvari - prvo, Škotska je dokaz da ni domaćin teren za Srbiju nije uvijek prednost, i drugo, Srbija još uvijek ima šanse za direktan odlazak na Mundijal.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC