• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne pamtim kad smo djelovali ovako dobro!" Đuričić ne paniči nakon remija u Dablinu: Na dobrom smo putu!

Autor Dragan Šutvić

"Očigledno je da smo na dobrom putu, već u oktobru nas čekaju dueli sa Luksemburgom i Azerbejdžanom, u novembru Portugal i to su utakmice u kojima se odlučuje o putniku za Svjetsko prvenstvo", rekao reprezentativac Srbije Filip Đuričić

 mundijal 2022 kvalfikacije irska srbija filip đuričić Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Fudbalska reprezentacija Srbije je na nevjerovatan način ostala bez dva boda na gostovanju u Dablinu.

Iako je tokom svih 90 minuta utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine dominirala terenom i stvorila veliki broj šansi, dozvolila je Republici Irskoj da u finišu susreta autogolom Nikole Milenkovića stigne do boda.

Možda će vas zanimati

"Počeli smo dobro. Rekao bih prilično dobro. Stvorili smo veliki broj šansi i falio je taj drugi gol koji bi prelomio utakmicu u našu korist. Siguran sam da Irce niko nije namučio tako kao mi u utorak uveče. Na kraju se vraćamo kući sa bodom i naravno da imamo razloga za nezadovoljstvo. Pristup je bio na najvišem mogućem nivou, pružili smo odličnu igru i šteta je što nismo osvojili cijeli plen. Neka nam ovo posluži kao nauk za sljedeće utakmice", rekao je poslije utakmice reprezentativac Srbije Filip Đuričić.

Selektor Dragan Piksi Stojković je na Aviva stadionu u Dablinu ponovo izveo veoma ofanzivan sastav, sa dva klasična napadača, Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem.

"Startna postava govori sve o našem opredjeljenju i našoj ideji. Selektor je obećao da ćemo igrati napadački i tako igramo svaku utakmicu u ovim kvalifikacijama. Idemo dalje, vidjelo se mnogo pozitivnih stvari, zaista ne pamtim kada je naša reprezentacija odigrala ovako dobar meč. Zapelo je u završnici i ne treba zbog toga praviti dramu. Očigledno je da smo na dobrom putu, već u oktobru nas čekaju dueli sa Luksemburgom i Azerbejdžanom, u novembru Portugal i to su utakmice u kojima se odlučuje o putniku za Svjetsko prvenstvo", ističe fudbaler Sasuola.

Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Đuričić je počeo utakmicu na desnoj strani, često je probijao i stvarao ogromne probleme odbrani Republike Irske.

"Iskreno, prvi put sam zaigrao na toj poziciji, bilo mi je malo čudno. Prvo poluvrijeme tu i tamo, dok se nisam malo prilagodio, poslije je išlo mnogo lakše. Ništa mi ne predstavlja problem, znam da igram fudbal i gdje god me selektor postavi dajem sve od sebe da doprinesem dobroj igri Srbije. Nikada ne tražim alibi, mislim da sam i u Dablinu odradio sve ono što se tražilo od mene. Bitno je sada da dignemo glave i da se fokusiramo na izazove u oktobarskom terminu kvalifikacija", smatra Đuričić.

Ambijent na tribinama stadiona u Dablinu je posebna priča.

"Nevjerovatan je taj njihov temperament. Nikada se ne predaju, publika ih nosi tokom cijele utakmice, bez obzira na rezultat i stanje na tabeli. Vidjeli ste kako su proslavili izjednačujući gol. Doduše, ja bih isto tako bio srećan da je moja ekipa stigla do boda poslije toliko promašenih šansi od strane protivnika. Generalno, mentalitet Iraca je fenomenalan. Uvijek je lijepo igrati u Dablinu i onaj ko kaže da je lako pobijediti Republiku Irsku na njihovom terenu, znajte da laže", zaključio je Đuričić.

Poredak grupe D: Portugal 13 bodova, Srbija 11, Luksemburg 6 (utakmica manje), R. Irska 2, Azerbejdžan 1.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC