• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Vojvodić ima novi posao, ponovo će raditi u Prvoj ligi FBiH: Može li opet svoj klub uvesti u viši rang?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji strateg banjalučkog Borca nije dugo bio bez angažmana.

 darko vojvodić novi trener goražda Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Darko Vojvodić novi je trener Goražda.

Nekadašnji strateg banjalučkog Borca i drugih brojnih bh. klubova, sredinom avgusta napustio je kormilo federalnog prvoligaša BFK Sim Bau, ali nije bio dugo bez angažmana.

Možda će vas zanimati

On će ponovo raditi u Prvoj ligi Federacije BiH, a na klupi Goražda naslijediće Muhameda Zejnilhodžića, koji nema potrebnu licencu za vođenje ekipe u ovom rangu takmičenja, pa je tu funkciju umjesto njega obavljao Nedžad Ušanović.

Ipak, s obzirom da Ušanović već duži period ima određenih zdravstvenih problema, te nije u mogućnosti da predvodi tim, rukovodstvo Goražda odlučilo se za iskusnog Vojvodića.

Goražde je trenutno šestoplasirani tim Prve lige FbiH, sa polovičnim učinkom u prvih šest kola - po tri pobjede i poraza, a debi na klupi novog tima Vojvodić će imati predstojećeg vikenda, u gostima protiv doskorašnjeg premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Podsjetimo, Vojvodić se specijalizovao za uvođenje ekipa u viši rang takmičenja, a jedini je stručnjak koji je kao trener uspijevao doći do šampionske titule i u Prvoj ligi Republike Srpske i u Prvoj ligi Federacije BiH.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sve je počelo u sezoni 2016/17, kada je s klupe predvodio GOŠK do slavlja. Gabeljani su bili naujspješniji tim u ligi i sasvim zasluženo izborili plasman u elitu.

Iako sezonu 2017/18 nije cijelu proveo na klupi Sloge iz Simin Hana (danas Tuzla siti), popularni Vojvoda ostaće zlatnim slovima upisan i u istoriji ovog kluba, kao jedan od najzaslužnijih za šampionsku titulu i promociju u Premijer ligu BiH.

Po odlasku iz najmlađeg premijerligaša Sloge, sjeo je na klupu Borca, te je i sa Banjalučanima stigao do pehara, ovaj put u Prvoj ligi Srpske.

Uprkos osvojenoj tituli i povratku u najjači rang bh. fudbala, nije ostao za kormilom tima sa Gradskog stadiona, nego se nakratko otisnuo u Srbiju, gdje je trenirao Radnički 1923 iz Kragujevca.

TROFEJI

2016/17 GOŠK Gabela,
2017/18 Sloga Simin Han,
2018/19 Borac Banjaluka,
2019/20 Olimpik Sarajevo.

Kasnije je predvodio sarajevski Olimpik, koji je u sezoni koronom "okrnjenoj" sezoni 2019/20. bio najbolji u Federaciji BiH.

Osim tima iz Kosove, te već pomenutih Borca, GOŠK-a, Sloge, Olimpika i kragujevačkog Radničkog, Vojvodić je radio i u Zvijezdi Gradačac, Slaviji iz Istočnog Sarajeva, Radniku iz Lukavca, tuzlanskog Slobodi i Drini iz Zvornika.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC