• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozovi Vojvodu za titulu: Četiri sezone - četiri šampionska slavlja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve je izvjesnije da sezona u Prvoj ligi Federacije BiH neće biti nastavljena, što znači da će Darko Vojvodić četvrtu sezonu zaredom uvesti svoj klub u viši rang.

 Darko Vojvodić četvrtu sezonu zaredom šampion Olimpik Sarajevo Prva liga Federacije BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Darko Vojvodić specijalizovao se za uvođenje ekipa u viši rang takmičenja, a jedini je stručnjak koji je kao trener uspijevao doći do šampionske titule i u Prvoj ligi Republike i u Prvoj ligi Federacije BiH.

S obzirom da je sve izvjesnije da aktuelna sezona u Prvoj ligi FBiH neće biti nastavljena zbog pandemije korona virusa, to znači da će Vojvodić četvrtu sezonu zaredom završiti sa peharom u rukama, ovaj put sa sarajevskim Olimpikom.

Možda će vas zanimati

Sve je počelo u sezoni 2016/17, kada je s klupe predvodio GOŠK do slavlja. Gabeljani su bili naujspješniji tim u ligi i sasvim zasluženo izborili plasman u elitu.

Iako sezonu 2017/18 nije cijelu proveo na klupi Sloge iz Simin Hana (danas Tuzla siti), popularni Vojvoda ostaće zlatnim slovima upisan i u istoriji ovog kluba, kao jedan od najzaslužnijih za šampionsku titulu i promociju u Premijer ligu BiH.

Po odlasku iz najmlađeg premijerligaša Sloge, sjeo je na klupu Borca, te je i sa Banjalučanima stigao do pehara, ovaj put u Prvoj ligi Srpske.

Uprkos osvojenoj tituli i povratku u najjači rang bh. fudbala, nije ostao za kormilom tima sa Gradskog stadiona, nego se nakratko otisnuo u Srbiju, gdje je trenirao Radnički 1923 iz Kragujevca.

Poslije dva mjeseca provedena u Srbiji, 50-godišnji stručnjak odlučio je da se vrati u BiH, te preuzme Olimpik, sa kojim je ostvario zapažene rezultate i do prekida prvenstva bilo lider sa 37 bodova, šest više od drugoplasiranog TOŠK-a iz Tešnja.

TROFEJI

2016/17 GOŠK Gabela, 2017/18 Sloga Simin Han, 2018/19 Borac Banjaluka, 2019/20 Olimpik Sarajevo

Dakle, slično kao u Prvoj ligi RS, gdje je odlučeno da nastavka prvenstva neće biti i da će titula pripasti Krupi, očekuje se da i Fudbalski savez Federacije BiH donese identičnu odluku i proglasi Olimpik novim šampionom.

"Slično kao u Prvoj ligi RS, prvenstvo neće biti nastavljeno ni u Prvoj ligi FBiH. Ogromna većina klubova bila je za to da se ne igra, tako da mislim da je ta odluka ispravna", kaže Vojvodić za MONDO.

Takav rasplet situacije osiguraće Sarajlijama drugu titulu u prvoligaškom društvu (prva osvojena 2009. godine).

"Olimpik je potpuno zasluženo izborio povratak u Premijer ligu BiH. Isto tako bi je izborio i da se igralo i dalje, tako da nemamo razloga da žalimo za bilo čim. Drago mi je što sam ponovo uspio doći do šampionske titule, jer koliko znam niko to nije uspio da uradi i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH. Malo ko će uspjeti to da ponovi", kaže Vojvodić, čiji tim je na 16 mečeva ostvario čak 11 pobjeda, četiri remija i samo jedan neuspjeh.

Kako ističe, svi njegovi planovi vezani su za klub sa "Otoke". S dosta nestrpljenja očekuje se i predstojeći prelazni rok, a trener "vukova" već razmišlja o potencijalnim pojačanjima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ekskluzivno za MONDO otkrio je i koji su to igrači na njegovom "skeneru".

"Upravo smo u planovima za stvaranju ekipe za Premijer ligu BiH. Razmišljamo o pojačanjima, tačnije o igračima koje sam već ranije trenirao. Zanimljiv mi je Demir Jakupović. Radi se o odličnom igraču kojeg ću nastojati da dovedem, ali i Bojan Burazor, koji je bio kod mene u Borcu, a sada je u Rudaru iz Prijedora", poručio je Vojvodić, koji je sasvim sigurno odlično upoznat sa kvalitetima pomenutog dvojca.

Za kraj se osvrnuo i na Premijer ligu BiH, za koju smatra da ne bi trebalo da bude nastavljena.

"Mislim da je ne treba nastaviti, ako do sada nije nastavljena. Da ne bude floskula, smatram da se kod nas još nisu stekli uslovi da se niko od igrača ne zarazi u preostalim utakmicama. Bio bi ogroman rizik nastaviti sezonu, tako da je bolje sada sve prekinuti i okrenuti se pripremama za sljedeću sezonu", zaključio je Vojvodić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC