• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misteriozna smrt fudbalera razjašnjena poslije 32 godine - ipak je ubijen?! Optužena bivša djevojka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tužilac je sklopio kockice i poslije utvrđivanja novih dokaza definitivno poručio - on nije izvršio samoubistvo.

 misteriozno ubistvo fudbalera u italiji Izvor: YouTube/Veritaperdenis

Misteriozna smrt poznatog italijanskog fudbalera iz osamdesetih godina konačno je razjašnjena?!

Iako je isprva bilo utvrđeno da je igrač Kozence Denis Bergamini izvršio samoubistvo 18. novembra 1989, najnoviji dokazi su opovrgli tu tvrdnju.

Možda će vas zanimati

Poslije 32 godine, njegova tadašnja djevojka Izabela Interno (sada 51-godišnjakinja) dobila je poziv za suđenje i optužena je saučesništvo u ubistvu fudbalera.

Prvo ročišće zakazano je za 25. oktobar, a italijanski mediji navode da će se optuženoj staviti na teret ubistvo sa predumišljajem.

Bergamini je prije 32 godine pronađen mrtav ispod točkova kamiona na državnom putu. Prema pretpostavci tužioca Luke Primicerija, njegova tadašnja djevojka, a sada osumnjičena za njegovo ubistvo, htjela je da ga kazni zbog raskida.

Navodno ga je drogirala i ugušila sa saučesnicima, a onda je uz njihovu pomoć lažno predstavila njegovu smrt kao samoubistvo, u koje nisu vjerovali ni porodica fudbalera, ni fanovi, ni svi koji su ga poznavali.

Izvor: YouTube/Veritaperdenis

"Istorija slučaja Bergamini prošarana je lažima, zabludama, nestankom dokaza i preokretima u sudnici", pišu italijanski mediji.

Preokret se dogodio prije četiri godine, kada je ponovo otvoren slučaj i kada je ekshumirano tijelo fudbalera. Tužilac je tada definitivno izjavio da Denis nije izvršio samoubistvo, a stručnjaci su utvrdili da je "umro od gušenja".

Godinama je bila zastupana verzija prema kojoj je fudbaler oduzeo sebi život bacivši se pod kamion u pokretu, iako su dokazi na tijelu igrača tvrdili da nije bilo tako. Njegova odjeća bila je netaknuta, kao i sat, čarape su bile čvrsto navučene na noge. Tačnije, već prva obdukcija bila je u suprotnosti sa rekonstrukcijom priče koju su ispričali njegova tadašnja djevojka Izabela Interno i vozač kamiona.

Na tijelu fudbalera nije bilo tragova tako strašnog udesa kakvi bi ostali poslije udarca teškog vozila poput kamiona. Nije bilo lomova, nije bilo većih ogrebotina...

Decenijama unazad, porodica Bergamini nije odustajala od borbe za otkrivanje istine o smrti fudbalera. Sa tim ciljem osnovano je i udruženje "Verita per Denis" (Istina za Denisa), koje želi da se utvrdi kako je stradao fudbaler koji bi za dva dana proslavio 59 rođendan.

Ovo suđenje sigurno će izazvati ogromnu pažnju javnosti u Italiji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC