• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema vremena za slavlje, brzo nas čeka Borac!" Strateg Sarajeva poslije derbija: Čestitam igračima i navijačima!

Autor Dragan Šutvić

Goran Sablić imao je mnogo razloga za zadovoljstvo nakon 124. prvenstvenog vječitog derbija

 m:tel premijer liga bih 10. kolo sarajevo željezničar goran sablić Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Sarajevo je vezalo dva trijumfa nad vječitom rivalom!

Nakon trijumfa rezultatom 3:1, večeras je bordo ekipa savladala Željezničar rezultatom 2:0 i u dobrom raspoloženju dočekuje subotu i sudar sa Borcem na banjalučkom Gradskom stadionu (19.00).

Možda će vas zanimati

"Čestitam igračima na ovakvom izdanju večeras, ali i navijačima jer je ambijent stvarno bio fantastičan. Što se tiče same utakmice, generalno smatram da smo mi bili ti koji su kontrolisali većinu utakmice i bili kvalitetniji suparnik. Željezničar je u prvom poluvremenu imao dva kontranapada i dvije ne bezazlene situacije da nas ugroze. Drugo poluvrijeme smo otvorili veoma kvalitetno, postigli taj drugi gol iz slobodnog udarca i praktično posljednjih 10-15 minuta odveli meč gdje smo htjeli", istakao je za TV Arena sport trener Sarajeva Goran Sablić.

U prošlom kolu, njegova ekipa je kiksala na domaćem terenu u sudaru sa Leotarom (0:1).

"Sigurno da je razlika velika. Za derbi nema potrebe nešto pretjerano raditi na psihološkom momentu i motivaciji. Stvarno smo željeli da odigramo jednu dobru utakmicu i ostvarimo što je moguće bolji rezultat, ako znamo da smo prije par dana prosuli bodove u duelu sa Leotarom i da je ostao jedan gorak ukus. Nadam se da smo ovim rezultatom i igrom navijačima vratili za taj kiks, bar jednim dijelom."

Sabliću je ovo druga utakmica da se našao kraj aut-linije. Od početka sezone nije mogao da komanduje ekipom zbog administrativnih teškoća, ali je sada sve u najboljem redu.

"To su dva različita svijeta, ja bih rekao... Kad stojite pored terena i kad možete da sugerišete, upravljate, i kad ste gore na tribinama. Sigurno da nisam imao određene uslove koje je trebalo da imamo, ali šta je, tu je, to smo izdržali, prešli smo preko toga."

Ofanzivac Matijas Fanimo prebolovao je korona virus, vratio se u BiH, našao se večeras u protokolu...

"Pet-šest sedmica je van ritma, iza njega je pet-šest dana treninga. Danas smo odlučili da ga stavimo na klupu, u slučaju da treba 10-15 minuta, međutim biće mu potrebno da uhvati određeni ritam i da nam dadne kvalitet koji sigurno ima."

Rekli smo, već u subotu ekipu Sarajeva očekuje novi meč.

Vicešampion BiH gostovaće braniocu titule.

"Nema slavlja, prekratak je period do naredne utakmice. Idemo sad da se regenerišemo i pripremimo za narednu utakmicu. Znamo šta nas čeka u Banjaluci, čekaju nas prvo regeneracija i dobra analiza, nemamo baš vremena ni da treniramo. Idemo se spremiti i nadamo se da je ovo jedan novi podsticaj u klubu i oko kluba da možemo da krenemo onako kako mi želimo", rekao je Sablić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC