• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac drugi put zaredom savladao Sarajevo: Čestitam igračima, znali su da odigraju na rezultat!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Borca Nemanja Miljanović zahvalio se i publici na ogromnoj podršci u derbiju protiv Sarajeva.

 Borac sarajevo 1-0 izjava nemanja miljanović znali smo da odigramo na rezultat Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Banjalučki Borac drugi put zaredom savladao je Sarajevo, ali i prvi put na Gradskom stadionu u Banjaluci poslije novembra 2011. što ovaj trijumf čini još značajnijim.

Možda će vas zanimati

Stojan Vranješ pogodio je u 47. minutu za trijumf šampiona nad vicešampionom BIH i veliko slavlje pred domaćim navijačima, kojima se trener Nemanja Miljanović zahvalio odmah poslije utakmice.

"Prvo da se zahvalim navijačima i publici na ogromnoj podršci i da čestitam igračima na još jednoj dobroj utakmici i koncentraciji. Znali su da odigraju tu bitnu utakmicu na rezultat", rekao je Miljanović, a onda se osvrnuo na dešavanja na terenu.

"U prvom polvremenu imali smo kontrolu u prvih desetak minuta, poslije smo to izgubili, a onda se vratili u finišu prvog poluvremena i imali dve, tri dobre šanse. Drugo poluvrijeme smo dali taj gol i onda smo dosta vremena se branili, imali smo kontru u kojoj smo mogli da damo gol, ali sve u svemu jako sam zadovoljan nakon ovog zgusnutog rasporeda. Okrećemo se kup utakmici u srijedu, imamo i Željezničar prije pauze i treba da samo nastavimo ovako. Još jednom sve čestitke publici i našim igračima", rekao je Miljanović.

Borac je loše otvorio sezonu, promijenio dva trenera, da bi sa Miljanovićem na klupi upisao četiri pobjede i dva remija.

"Možemo malo da predahnemo, ali opet već u srijedu igramo utakmicu, potom sa Željom i nema opuštanja, samo rad, koncentracija i priprema utakmice sa Željom", skromno je zaključio Miljanović.

Trener Sarajeva Goran Sablić ocijenio je da je njegovoj ekipi na ovom melu nedostajalo svježine i da je to bio jedan od razloga ovog poraza.

"Dosta kompetitivna utakmica sa obje strane, obje keipe su htjele doći do sva tri boda. Vidjelo se od početka da našoj ekipi nedostaje svježine, dosta lako smo gubili lopte u periodu utakmice kad nismo bili pod pritiskom. Nešto agresivnijih 30 minuta domaćina, to smo dobro istrčali, ali zadnjih 15 minuta kad smo imali incijativu i par dobrih napada falio je taj završni pas i malo mirnoće, malo i zbog umora", rekao je Sablić.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

"U drugom poluvremenu individualna greška i rani gol Borca odveli su utakmicu u potpuno drugom smjeru. Pokušali smo mijenjati, na kraju je bilo situacija za nas, ali nismo uspjeli zabiti gol. Danas je nedostajalo dubine u napadau, nismo imali Cmiljanića i Bagarića, Ahmetović je odigrao dve utakmice u par dana i nismo ga mogli od prve minute da koristimo. U trenucima kad je Borac pritiskao nismo mogli ponuditi dubinu, mislili smo da ćemo kroz kontrolu sredine terena ostvariti premoć i iznenaditi Borac. Ali oni su bili agresivni u prvih 30 minuta. Danas nam je možda falilo malo više svježine", ponovio je trener Sarajeva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC