• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanga, sad budi Zvezdina bitanga! Sve oči uprte u Gabonca: Bio je tragičar prije pet godina, sad može da bude heroj!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U centru pažnje gostovanja Zvezde u Bugarskoj biće Gelor Kanga. Ovoga puta navijači se nadaju da bi mogao da bude junak...

 gelor kanga ludogorec crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Ako je nekad bio trenutak da Gabonac neobičnog temperamenta u potpunosti uđe u ulogu "Zvezdine bitange", kako su ga na društvenim mrežama često nazivali, onda je to večeras od 21 čas u Razgradu.

Možda baš u Geloru Kangi, čovjeku koji će protiv bugarskog šampiona tražiti iskupljenje za ''onaj'' crveni karton u Beogradu od prije pet godina, leži jedno od Stankovićevih rješenja. Ona su mladom treneru neophodna, jer su informacije o četvorici igrača pozitivnih na koronu napravile muke u timu.

Možda će vas zanimati

"Promijenilo se mnogo, promijenio se i Kanga. Na bolje", rekao je Dejan Stanković na konferenciji pred put u Razgrad i tako između redova otkrio da će Gabonac biti jedan od ključnih igrača njegovog tima.

Ako je to u ovoj situaciji trebalo otkrivati...

Bez obzira da li se Dejan Stanković odluči za promjenu formacije ili samo prilagođavanje sistema onome što trenutno ima na raspolaganju, iskusni vezni fudbaler će sigurno biti na terenu. Na ukazano povjerenje često nije odgovarao na pravi način, sjećamo se i nekih incidenta sa trenerom, ali u četvrtak uveče će morati.

Biće to prava prilika da se, impresivnom partijom koju ne moraju da krunišu gol ili asistencija, iskupi za grešku napravljenu prije više od pet godina.

''Promijenio se i Kanga'', rečenica je i koju bi danas mogao da vam kaže bilo koji navijač Crvene zvezde.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Mijenjao se Gabonac toliko da je u jednom trenutku čak i njegov identitet bio pod znakom pitanja. Mijenjao se od tragičara do junaka, od igrača koji pravi probleme legendarnom Tomašu Rosickom u Pragu do igrača koji "rudari" u crveno-bijelom dresu kako bi tim imao koristi.

Desilo se nekoliko puta tokom tog mijenjanja da Dejan Stanković najbolje od svih trenera kontroliše nestabilan temperament omalenog veziste. Možda je na to uticaja imala pozicija iz igračke karijere, možda autoritet Sekua Sanoga sa kojim je napravio odličan tandem u veznom redu. Možda i godine, jer Kanga više nije nezreli dječak kojeg zanimaju samo šutevi sa distance i salto tokom proslave gola.

Mada, od ta dva nije i vjerovatno nikada neće odustati.

Izvor: MN PRESS

Samo što sada niko od navijača ne stavlja pod moranje nijednu od te dvije stvari. Fanovima Crvene zvezde vjerovatno bi bilo dosta i 0:0 u Razgradu, ali Stanković kaže da Zvezda ne umije da ide po neriješen rezultat.

Umjesto šuteva sa distance, maestralnih poteza kada jednim potezom mijenja stranu na kojoj se igra, prekida koji mogu da se pretvore u gol ili asistencije koja bi donijela tri boda, biće dovoljna i samo jedna izuzetno zrela partija.

Vrijeme je da Gelor Kanga postane lider tima!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC