• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PIKSI SAOPŠTIO SPISAK - "MENI NIKO NE SASTAVLJA TIM": Srbija će igrati najlepše, pobedićemo Portugal!
 PIKSI SAOPŠTIO SPISAK - "MENI NIKO NE SASTAVLJA TIM": Srbija će igrati najlepše, pobedićemo Portugal!

PIKSI SAOPŠTIO SPISAK - "MENI NIKO NE SASTAVLJA TIM": Srbija će igrati najlepše, pobedićemo Portugal!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Selektor Dragan Stojković će otkriti na koje igrače računa za mečeve sa Azerbejdžanom i Luksemburgom.

 PIKSI SAOPŠTIO SPISAK - "MENI NIKO NE SASTAVLJA TIM": Srbija će igrati najlepše, pobedićemo Portugal! Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije je spremna za nove izazove!

Selektor Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak sa 26 fudbalera na koje će računati za oktobarske mečeve protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

Srbija će prvo 9. oktobra gostovati u Luksemburgu, a onda 12. oktobra ugostiti "Azere" u mečevima u kojima su pobede neophodno ukoliko "orlovi" žele da ostanu u trci za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ovo je spisak igrača na koje Piksi računa:

GOLMANI: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar,

ODBRANA: Strahinja Pavlović, Miloš veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković,

SREDINA: Darko Lazović, Nemanja Radonjić, Filip KOstić, Mihailo Ristić, Filip Mladenović, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Saša Lukić, Marko Grujić, Filip Đuričić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Andrija Živković,

NAPAD: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović.

Selektor Stojković je uveren da je ova ekipa spremna za tako nešto i najavljuje napadačku Srbiju u sva tri susreta. Prva dva su u oktobru i Stojković želi da njegov tim prvo ostvari te dve pobede, pred "finale" u Lisabonu.

"Garant rezultata je igra, a Srbija igra najlepši fudbal u Evropi i tako mora da bude. Ta lepota mora da donese i taj rezultat. A mi smo znali, u momentu kad sam preuzeo reprezentaciju, kada sam pogledao grupu, znao sam da će finale biti u Lisabonu. Bod, dva ili tri, to je finalna utakmica. A ako hoćeš na Mundijal, moraš da dobiješ nekog velikog. A što ih ne bismo dobili? Ne razumem što ne bismo pobedili, je l' oni imaju krila, je l' lete? Hajde prvo da završimo ove prve dve utakmice onako kako planiramo. Srbija ponovo ide na pobedu. Nema druge", jasno je poručio Stojković.

Selekcija Srbije se 3. oktobra okuplja u Staroj Pazovi. Tok čitave konferencije za medije potražite na kartici *RAZVOJ DOGAĐAJA*.

11:31

Kraj Piksijevog obraćanja

"To je to u principu. Ide sve to dobro i biće to sve dobro", zaključio je Dragan Stojković Piksi.

11:29

"Zašto ne bismo pobedili Portugal?"

"Možeš jednu dve utakmice da se provučeš, ali ne stalno. Garant rezultata je igra, a Srbija igra najlepši fudbal u Evropi i tako mora da bude. Ta lepota mora da donese i taj rezultat. A mi smo znali, u momentu kad sam preuzeo reprezentaciju, kada sam pogledao grupu, znao sam da će finale biti u Lisabonu. Bod, dva ili tri, to je finalna utakmica. A ako hoćeš na Mundijal, moraš da dobiješ nekog velikog. A što ih ne bismo dobili? Ne razumem što ne bismo pobedili, je l' oni imaju krila, je l' lete? Hajde prvo da završimo ove prve dve utakmice onako kako planiramo. Srbija ponovo ide na pobedu. Nema druge."

Izvor: MN PRESS

11:27

O nacionalnom stadionu, novom centru FSS, srpskom fudbalu...

"To je moranje, jedna zemlja mora da ima nacionalni stadion. Ne mora da se zove nacionalni, ali mora da ima objekat reprezentativnog kvaliteta. Ja bar očekujem do 2025. da ga imamo. Razgovore koje sam imao sa relevantnim ljudima, uverili su me da ćemo do 2024. to napraviti i da ćemo biti ponosni na jedan objekat te vrste. U planu je i da se sazida administrativni centar FSS, u fazi smo traženja lokaliteta. Već je to na stolu i FSS će već da odluči gde i kako, pošto novac nije problem. A FSS mora da ima administrativni centar sa svim onim što FIFA i UEFA traže. Generalno, mislim da nam fudbal ide dobro", počeo je Stojković, a onda proširio priču.

"Daću sebi slobodu da prokomentarišem, već i domaći i klupski fudbal idu dobrom putanjom i ne smemo to sad da propustimo. Ponovo apostrofiram suđenje koje je na visokom nivou. Nema više saopštenja, nema ružnih reči, da se upire prst u nekoga zbog nekog tvog poraza... Sve su to pozitivne stvari i nema više nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata. To je prošlost i moramo da sve učinimo da se tako nastavi. A to su sve normalne stvari, ali moramo da kažemo jer ranije nije to bio slučaj. Vidim da se igra otvoren fudbal, napadački i to je ono što srpski fudbal treba da neguje i da kroz takvu igru i ponašanje vrati veru kod ljude, koji će sutra doći na stadion kao što je nekada bilo. Opet, Zvezda i Partizan, juče su imali super rezultate, ti koeficijenti koji se broje su jako važni i koji će doneti neke plodove za godinu-dve dana."

11:21

O derbiju i nepozivanju igrača iz Superlige

"Derbi je bio odličan, najbolji u poslednjih 10 godina. Igralo se otvoreno, i to je fudbal koji volim da gledam. I Stanojević i Stanković su igrali fajterski, bez ležanja na terenu, bez mnogo faulova. Odličan derbi. A što se tiče igrača iz Superlige, oformljena je grupa igrača i to je ono u šta verujem. Nikada nisam rekao da su vrata nekom zatvorena. Pratimo, gledamo, ali pozicije tih igrača koji bi eventualno bili interesantni, one su već popunjene jako velikim kvalitetom."

Izvor: MN PRESS

11:20

O Vanji Milinković-Saviću

"Pa gde da ga stavim? Jedino da pozoovem pet golmana... Gledao sam ga pre dve nedelje. Radi se o jednom kvalitetnom golmanu, bratu od ovog što igra i što je dao gol u Dablinu, Sergeja. Dobar je momak. Ali imamo Svilara, Ilića, Dmitrovića, Rajkovića... Ako nam treba po pet-šest golmana, onda ćemo zvati. Na njemu je da radi i da se dokazuje. Pratimo ih sve."

Izvor: Profimedia

11:15

Samo 2 meča u ovom ciklusu

"Biće lakše, zato smo smanjili roster, jer imamo samo dve utakmice, pa nas ima 26 ukupno. Biće za nijansu lakše, mada oni su ušli u rutinu i metodologiju rada koju sprovodimo. Generalno, opet se svodi da Srbija mora da igra najlepši fudbal, atraktivan i ofanzivan fudbal."

11:13

O samo jednom golu u remiju protiv Irske

"Realizacija je bila uzrok. Fudbal je umetnost, da bi se bavio umetnođšću, moraš da si kreativan. Da bi bio kreativan, moraš da imaš fudbalsku inteligenciju. To ja tražim od svojih igrača, oni to znaju da vrate. Način na koji smo odigrali i stvarali šanse i na koji smo prezentovali fudbal je nešto što je prelepo i želim da vidim u fudbalu. Važno je pobediti, ali za mene je važan i način na koji dolaziš do pobede. Desi se da oni imaju golmana koji to veče brani kao verovatno nikad više u životu. Nismo u realizaciji bili kako treba, trebalo je da bude tri, četiri, pet razlike za nas, objektivno. Završi se nerešeno, a mogli smo i da izgubimo. E to je fudbal. To pravljenje šansi koje smo imali je bilo fantazija."

Izvor: MN PRESS

11:10

Kako Piksi bira sastave koje počinju mečeve?

"Tim pravim po svom osećaju, ne znam kako da to objasnim. Filing... Mislim da ne grešim. Taj prvi osećaj i slika koja mi se stvori, to je jednostavno to. Sam sa sobom u sobi, papiri, olovke, protivnik, mogućnosti koje mogu da se dese... Jednostavno, taj prvi osećaj je taj koji biram, ne postoji sila koja to može da promeni. Ne daj Bože jedino da se neko ne razboli. Jer to je tim koji pravim noć pred utakmicu. Kada se pravi tim, svaki trener gleda da izvuče maksimum, da predvidi šta bi moglo da bude. Bar sam ja čist sam sa sobom. Meni je važno da u ekipi nemam problema ko će početi, ko će ući... To im je još u martu objašnjeno i oni su to shvatili. Niko me ne zove da mi kaže ko da igra..."

11:07

O Mitroviću

"To što se dešava tamo s njihovim karijerama, može da raduje najviše njih. Mene raduje da su živi i zdravi, a to što daju golove, meni ne znači ništa. Mitrović se toliko puta dokazao, to je bila samo dobra uvertira za samopouzdanje koje je važno za svakog igrača. Kao i kada Vlahović daje golove u teškoj ligi u Italiji. To što je Mitrović sad dao tri gola Svonsiju, ako ne da gol Luksemburgu, šta ćemo onda? Ali su to sve, naravno, dobre stvari. Drago mi je da su u sjajnoj formi, da se ne štede, da traže izmene. Ja to cenim."

Izvor: MN PRESS

11:06

O heroju Šerifa iz Luksemburga

O Sebastijanu Tilu, Luksemburžaninu koji je srušio Real Madrid u dresu Šerifa:

"Pa neće se desiti nama! Ako ćemo da se plašimo jednog igrača, onda ne treba ni da igramo kvalifikacije ni da idemo na Svetsko prvenstvo. Svaki tim ima nešto dobro u svom timu. Želimo da pokažemo da smo spremni da se borimo do kraja i to je naša filozofija. Treba paziti, naravno, apostrofirali smo na sastanku te šuteve sa distance i Tila smo videli, da može dobro da šutne. Ali može i kod nas Gudelj ili Sergej. Utakmicu ćemo pripremiti na najbolji način, budite uvereni."

11:03

Portugal je finale!

"Imamo dve prepreke do finala. Kad kažem finale, mislim na Portugal u Lisabonu, bez obzira da li smo pobedili u Dablinu ili nesrećno odigrali tamo 1:1. Ta utakmica svakako odlučuje. I da nam treba nerešeno u Lisabonu, mi ćemo ići na pobedu. To je naša filozofija i to tražim od naših igrača. Nisam pratio medije posle Dablina, jer sam bio fokusiran na šokantan rezultat i način na koji smo dali gol sebi. I Šerif dođe i pobedi Real usred Madrida, dešavaju se takve stvari. Slažem se da mentalitet naših igrača, sistem, postavka na terenu, sve to je na mestu, da mene čini zadovoljnim. Insistiraću i ono što smo videli u Dablinu, Srbija mora da igra takav fudbal."

11:01

Srbija će dati svoj maksimum!

"Svaka utakmica je izazov. Znamo da nas očekuju dve utakmice koje moramo da rešimo u svoju korist, s punim respektom prema protivniku, ali još većim prema sebi- Uz naš stil, možemo da dođemo do rezultata. Na to smo fokusirani. Nećemo nikoga potceniti, to ne dolazi u obzir. Moramo da shvatimo najozbiljnije sve utakmice, u tom smislu nemojte brinuti. Srbija će dati svoj maksimum i protiv Luksemburga i protiv Azerbejdžana"; kaže selektor.

Izvor: MN PRESS

11:00

Tu je i selektor Piksi

Počinje konferencija...

10:56

OVO JE SPISAK SRBIJE

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

10:00

Dobro došli u MONDO Live

Budite i danas uz MONDO, pratićemo uživo konferenciju za medije selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Selektor će saopštiti spisak igrača na koje računa za mečeve protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

Konferencija počinje u 11 časova.

UKRATKO

  • Srbija 9. oktobra gostuje Luksemburgu, a 12. oktobra dočekuje Azerbejdžan u Beogradu.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije