• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka zavjera - kako su Nikoliću smjestili u Moskvi: Srbinu se miješali se u sve, a sad će platiti milione!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Lokomotiva iz Moskve ostala je bez trenera pošto je prekinuta saradnja sa Markom Nikolićem, a iza toga stoje dvojica Nijemaca.

 Marko-Nikolic-napustio-Lokomotivu-iz-Moskve Izvor: Profimedia/MN Press

Srpski trener Marko Nikolić napustio je Lokomotivu iz Moskve, a kao glavni razlog prekida saradnje ne navode se rezultati kluba. Iako je tim u maloj krizi sa samo dva osvojena boda na poslednja tri meča, Nikoliću se zamjeraju loši odnosi sa sportskim dijelom uprave kluba.

To znači da je nekadašnjeg trener Rada, Vojvodine i Partizana iz Moskve otjerao niko drugi do direktor za fudbalski razvoj kluba Ralf Rangnik (63)! Čovek za čije su se angažovanje u veoma bliskoj prošlosti interesovali Milan i Barselona, a bio je kandidat i za selektora Njemačke, imao je presudnu ulogu u rastanku.

Nijemac, čiji se fudbalski uzlet uglavnom vezuje za RB Lapcig, stigao je u Moskvu prije nekoliko mjeseci kako bi klub razvijao u svim segmentima. Vlasnici Lokomotive željeli su transformaciju i modernizaciju, kako bi ekipa u nekoliko narednih godina uspjela da napadne titulu u tamošnjoj Premijer ligi i ugrozi Zenit iz Sankt Peterburga koji je dominantan.

Iako je djelovalo da Marko Nikolić ima potpunu podršku uprave i da Rangnik dolazi samo da mu pomaže u tom razvoju kluba, Rusi su se opredijelili za Nijemca.

Kada su trener i sportski direktor pokazali različito razmišljanje, u klubu su stali na stranu nekadašnjeg trenera Štutgarta, Šalkea, Hofenhajma i brojnih drugih njemačkih klubova.

Izvor: Profimedia/TASS/Mikhail Japaridze

Nakon toga je raskinut ugovor sa Markom Nikolićem, koji je klubu donio trofej u Kupu Rusije. Moskovljane je predvodio na 62 utakmice, ostvario 29 pobeda, uz 18 remija i 15 poraza, a između ostalog je sa ovim timom igrao i grupnu fazu Lige šampiona. Za njega trenutno postoji interesovanje iz Italije, a mogao bi i ponovo na megdan Crvenoj zvezdi.

Pretpostavlja se da će Nikolić zaraditi oko tri miliona evra zbog prijevremenog raskida ugovora, ali očigledno to Lokomotivi nije problem. Rangnik je želio da se miješa i u trenerov posao, pa je dovodio igrače bez konsultacija sa Srbinom, a zato se očekuje i da on izabere nasljednika.

Do imenovanja novog trenera ekipu će kao vršilac dužnosti voditi legendarni Dmitri Loskov, a priča se da Rangnik već ima kandidata za upražnjeno mjesto.

Riječ je o Robertu Klausu (37) koji od prošle godine predvodi Nirnberg. njih dvojica se odlično poznaju jer je Klaus čak deset godina trenerske karijere proveo u Lajpcigu, gdje je vodio sve kategorije od dječaka koji imaju 14 godina pa do uloge pomoćnog trenera prvog tima.

Njegovim fudbalskim znanjem i idejama koje je pokazivao tokom te decenije oduševljen je Rangnik, koji sada želi da mu pruži šansu u Moskvi. Veruje da će, ukoliko mladom zemljaku da u ruke posao i bezgranično povjerenje, Lokomotiva uskoro napasti titulu u Rusiji! 

Možda će vas zanimati

 (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC