• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi za federalnog prvoligaša iz Gradačca, pomoć ponuđena i iz Republike Srpske

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvijezda iz Gradačca moraće na račun Fudbalskog saveza Federacije BiH da uplati 9.000 KM, te će tri naredna domaća meča biti prinuđena da igra van svog stadiona.

 zvijezda gradačac kazna 9.000 KM alfa modriča ponudila svoj stadion Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zvijezda iz Gradačca suočava se sa ogromnim problemima. Naime, prvoligaš Federacije BiH žestoko je kažnjen od strane Fudbalskog saveza ovog bh. entiteta nakon nereda po završetku utakmice 8. kola Prve lige FBiH protiv Goražda, kada je napadnut sarajevski arbitar Semir Sarajkić.

Tim sa stadiona "Banja Ilidža" u kasu Saveza moraće da uplati 5.000 KM, dok će tri naredna domaća meča morati da igra van svog stadiona, odlučila je Disciplinska komisija FS FBiH.

Možda će vas zanimati

Osim ovih 5.000 KM, novčano su kažnjeni i pojednci iz Zvijezde Gradačac.

Predsjednik Adi Šakić zbog slabe organizacije utakmice i nereda na stadionu dobio je kaznu od 1.000 KM, a klupski komesar za bezbjednost Benjamin Jašarević moraće da uplati isti iznos, a pritom mu je izrečena i tromjesečna zabrana vršenja svih funkcija u fudbalu.

Sportski direktor Fahrudin Piskićsuspendovan je na čak dvije godine, a i on je novčano kažnjen sa 1.000 KM, dok je identičnu novčanu kaznu dobio Mirsad Piskić, sportski radnik Zvijezde Gradačac. Piskiću je izrečena kazna od 12 mjeseci zabrane vršenja bilo kakvih funkcija u fudbalu.

Prvoligaš iz Gradačca tako će u roku od 15 dana morati da plati čak 9.000 KM kazne, zbog čega je sazvana sjednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o budućnosti kluba.

Prema navodima pojedinih federalnih medija, postoji mogućnost da Zvijezda Gradačac čak i napusti Prvu ligu Federacije BiH, što bi značilo da će morati da krene iz najnižeg ranga takmičenja. Podsjetimo, slično je nedavno uradio i zenički Čelik.

Što se tiče suspenzije stadiona "Banja Ilidža", pomoć u rješavanju ovog problema ponuđenja je iz Modriče. Prvoligaš Republike Srpske Alfa Modriča ponudio je svoj stadion "Dr Milan Jelić" besplatno, ali teško da će ovo biti ostvarivo s obzirom da su iz federalnog saveza saopštili da će "Zvijezda Gradačac domaće mečeve neće moći da igra na svom stadionu, ali ni drugim stadionima u krugu od 50 km od Gradačca", a Modriča je od Gradačca udaljena tek 15-ak kilometara.

Takođe, svoj stadion ponudio je Gornji Rahić, član Druge lige Federacije BiH, dok postoje opcije da Zvijezda Gradačac u naredna tri meča bude domaćin čak i u Neumu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC