• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej razbio Luksemburg, njegove brojke nisu normalne! Promijenio poziciju, pa dominirao - ovako ne igra ni u Laciju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski fudbaler je oduševio i strane sajtove koji se bave preciznim statistikama i analizama.

 sergej milinković savić centralni vezni sjajna partija protiv luksemburga Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije savladala je Luksemburg (1:0) i ostala u trci za direktan plasman na Mundijal, a važnu ulogu na meču imao je i vezni fudbaler Lacija. Sergej Milinković-Savić igrao je kao centralni vezni, u paru sa Nemanjom Gudeljom i taj posao obavio je fantastično!

Iako mu to nije prirodna pozicija već je navikao da igra nešto ofanzivnije, nekadašnji igrač Vojvodine uspio je da se prilagodi timu. Bio je fantastičan kada je trebalo prekidati ozbiljne napade Luksemburga i kada je trebalo započeti akcije srpskog tima, a u prilog tome govore podaci sa utakmice!

Možda će vas zanimati

Tako je Sergej na ovom meču imao stopostotan učinak kada su u pitanju duge lopte (5/5), dok mu ukupan procenat uspješnih dodavanja bio čak 90 odsto. Vezni fudbaler srpske reprezentacije imao je 72 kontakta sa loptom, a na terenu je radio sve što treba!

Pogledajte detalje sa meča Luksemburg - Srbija:

Dobio je čak 13 duela protiv Luksemburga, od kojih su šest bili u vazduhu, uspijevao je da krade lopte klizećim startovima ili presijecanjima, tri puta ''očistio'' loptu iz opasne zone pred golom Predraga Rajkovića, a bio primijetan i u ofanzivi. Iako je igrao nešto defanzivnije nego što je navikao, napravio je dva uspješna driblinga i imao šut u okvir gola rivala.

Njegova partija privukla je mnogo pažnje, iako se možda u prvi mah svi ovi brojevi nisu jasno vidjeli. Kada se pogleda formacija u kojoj je Srbija igrala na neugodnom gostovanju, ispostavlja se da je upravo SMS davao neophodan balans reprezentaciji na ovom susretu!

Podsjećamo, Srbija igra još dva kvalifikaciona meča i ukoliko osvoji šest bodova obezbijediće direktan plasman na Mundijal. U utorak će u Beogradu bez dvojice važnih igrača nastupiti protiv Azerbejdžana, a u novembru nacionalni tim očekuje meč u Portugalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC