• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ostala bez selektora - kraj Zvonko Živković ostao bez teksta, a sada i bez funkcije!

Autor Nemanja Majstorović

Reprezentacija Srbije do 21 godine dobila je novog, privremenog selektora.

 Srbija ostala bez selektora Živko Živkoić ostao bez teksta sad i bez funkcije Izvor: MN PRESS

Mlada rperezentacija Srbije nije dobro počela kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, a kao posljedica toga dogodila se smjena na klupi. Kako je FSS saopštio, bivši napadač Partizana Zvonko Živković više neće biti selektor reprezentacije do 21 godine.

Riječ je o sporazumnom raskidu koji se dogodio nakon samo četiri odigrana kola i pet osvojenih bodova za Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine.

Možda će vas zanimati

Živković se prilikom rastanka zahvalio FSS na ukazanoj šansi, a sreću je poželio svom nasljedniku kao i selektoru A tima Draganu Stojkoviću Piksiju.

''Zahvalio bih se FS Srbije na ukazanom povjerenju. Želio sam da postignem mnogo više nego što smo uradili u ova četiri kola. Nažalost to se nije dogodilo. Novom stručnom štabu, selektoru, igračima i FS Srbije želim sve najbolje u nastavku kvalifikacija i daljem radu. Takođe bih selektoru A tima Draganu Stojkoviću poželio da sa seniorskom reprezentacijom ostvari plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine'', istakao je nekadašnji golgeter.

Do prekida saradnje došlo je nakon poraza reprezentacije do 21 godine od Francuske, u meču koji je odigran na stadionu Partizana. Prije toga, mladi fudbaleri Srbije su savladali Jermeniju, ali je pozicija na tabeli veoma loša pred nastavak takmičenja.

Živković je poslije poraza od "trikolora" rezignirano poručio da je nemoćan protiv moćnijih timova sa igračima koji sjede u Laciju, Mančester sitiju...

"Sva francuska djeca igraju standardno u svojim klubovima, na oku su selektora i šta mogu da kažem?", rekao je tada Živković, bez želje da detaljno govori o lošim rezultatima.

Vršilac dužnosti će u narednom periodu biti Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom, a ''Orlići'' nove mečeve imaju u novembru. Tada će protivnici u kvalifikacijama biti Farska Ostrva i Ukrajina, a Srbija gotovo da nema šanse da se nađe na kontinentalnoj smotri.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC