• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev otkrio Italijanima - Partizan ima još dva fenomena: Vlahovića čeka vrh Evrope, a novi talenti tek dolaze!

Autor Dragan Šutvić

Sportski direktor crno-bijelih naširoko pričao o bivšem igraču Partizana.

 ivica iliev o dušanu vlahoviću  Izvor: MN PRESS

Dušan Vlahović ponovo je važna tema italijanskih medija poslije tri pogotka u dresu Srbije, kojim je praktično sam donio trijumfe nad Luksemburgom i Azerbejdžanom.

O njemu je Italijanima govorio i sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Možda će vas zanimati

Iliev je za portal "Firenzeviola" govorio o prvom napadaču Fiorentine, momku koji sa 21 godinom već uveliko trese mreže u Seriji A.

Vlahović je u Fiorentinu prešao u julu 2018. godine, Partizan ga je prodao Italijanima kao vrlo mladog igrača, a tog perioda prisjetio se i Iliev.

"Upravo kada sam postao sportski direktor, došao je glavni skaut jednog od najvećih svjetskih timova. Bio je to februar 2016, najkasnije mart. Rekao mi je da u svijetu nema talenta poput Vlahovića iz klase 2000. Pet godina kasnije se može reći da je bio u pravu. Tada Holand još nije bio poznat. Vidjelo se da Dušan raste iz mjeseca u mjesec. Žao mi je što nije ostao duže u Partizanu, ali ko zna, možda će se jednog dana vratiti kući. Kada je otišao, osjećao sam se loše, bio sam ubijeđen da još nije dao sve što može u prvom timu", rekao je Iliev.

On je istakao da je Vlahović uz Holanda trenutno najbolji mladi napadač u Evropi.

"On misli samo na teren. Sjećam se da je slobodne dane koristio kako bi trenirao. I nakon treninga je ostajao duže. Gleda samo ispred sebe, jak je u glavi, ima karakter šampiona i ništa ga ne može poremetiti na putu do cilja."

Izvor: MN PRESS

Iliev o Vlahoviću nastavlja u superlativima, a dotakao se i činjenice da su igrači Partizana često odlazili baš u Fiorentinu.

"Prelijepa je istorijska veza Partizana i Fiorentine. Ponosan sam na odnos dva kluba, u skorijoj prošlosti dosta igrača je prelazilo u Firencu, a odatle u neke od najvećih evropskih timova. Posljednja dvojica su potpisala za Fiorentinu za vrijeme mog mandata u ulozi sportskog direktora. Manje poznajem Milenkovića, praktično je otišao poslije prve seniorske sezone. Vlahović je bolji, o čemu, kao bivši napadač, mogu detaljno da pričam. Postaće Dušan jedan od najboljih centarforova Evrope."

Na kraju, Iliev otkrio da u Fiorentini već dobro znaju Partizanove nove mlade talente.

"Krilo Nemanja Jović (2002) je već stigao do reprezentacije Srbije, a imamo i dva fenomena, napadače Marka Milovanovića (2003) i Sameda Baždara (2004), što samo pokazuje da radimo dobar posao sa igračima na ofanzivnim pozicijama", poručio je Ivica Iliev za italijanski portal.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC