• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Barselona budućnosti - 11 igrača za sljedeću deceniju: Talenti vrijede po milijardu, zablistaće već protiv Reala?

Autor Nemanja Majstorović

Katalonci su morali da promijene svoje prioritete - sada se sve fokusira na mlade talentovane igrače.

 Barselonin 11 igrača za deset godina Izvor: Profimedia

Barselona je u velikoj krizi, kako finansijskoj tako i igračkoj. Katalonski klub daleko je od visina na kojima je bio prije pet-šest godina, a 2021. je označena kao godina za renoviranje tima i polaganje nada u mlađe igrače.

Barsa je toliko riješila da se pouzda u mlade igrače da je tinejdžerima davala nove ugovore sa klauzulama po kojima ih procjenjuje na 1.000.000.000 evra, a pred nedjeljni "klasiko" protiv Real Madrida, ti mladi fudbaleri su u fokusu.

Možda će vas zanimati

Odlazak Lionela Mesija je pokrenuo lavinu, Antoan Grizman i Miralem Pjanić takođe više nisu u klubu, a oni stariji igrači koji su ostali, drastično su smanjili svoja primanja.

Otvorilo se mjesto za igrače poput Pedrija, Ansu Fatija i Gavija, a "Marka" dva dana pred veliki okršaj sa Real Madridom gleda kakav projekat Barselona pravi za narednih 10 godina. Španski list je sastavio startnu postavu od igrača koji bi u klubu mogli da ostanu i u narednoj deceniji.

OVO JE BARSELONA ZA NAREDNU DECENIJU

Izvor: Profimedia

"Marka" je u tim Barselone kao golmana stavila 22-godišnjeg Injakija Penju, čuvara mreže Barse B, koji bi mogao da na duže staze postane nasljednik Ter Štegena.

U odbrani su Seržinjo Dest na desnom beku, kojem je ovo već druga sezona u klubu, dok je Alehandro Balde 18-godišnjak koji je debitovao za Katalonce protiv Bajerna u Ligi šampiona. Za štopere su projektovani aktuelni tandem Erika Garsije i Ronald Arauho. Njih dvojica ima ju 20, odnosno 22 godine.

Sredinu terena u ovoj "Barseloni za 10 godina" čine 19-godišnjak Niko Gonzalez, momak koji je već bio starter na meču protiv Atletiko Madrida. "Marka" navodi da ima ugovor s klubom do 2024. godine, ali još važnije, ima i Serhija Busketsa od kojeg bi mogao mnogo da nauči na mjestu zadnjeg veznog.

Ispred su sada već odavno poznati Gavi i Pedri, momci koji zajedno imaju 35 godina.

Gavi
Izvor: Profimedia

Gavi je već dominirao u A reprezentaciji Španije u mečevima Lige nacija i mnogi ga smatraju za nasljednika Inijeste, dok je Pedri sa 18 godina već "veteran" u ovoj odbrani. Prošle sezone je bio jedan od ključnih igrača tima, a važan je faktor i u selekciji Španije.

Ispred ovog sjajnog tandema za budućnost, na mjestu polušpica je "projektovan" Riki Puđ, 22-godišnjak koji je već neko vrijeme u prvom timu, iako još nije uspio da se pokaže na tako visokom nivou kao Pedri.

Ansu Fati
Izvor: Profimedia

U napadu, "Marka" Barseloni predviđa Jusufa Demira i Ansua Fatija. Obojica imaju po 18 godina. Ovaj prvi je ljevonogi napadač kojeg je klub tek nedavno doveo na pozajmicu i ima opciju da ga otkupe od Rapida iz Beča na kraju sezone, što će se vjerovatno i desiti.

Ansu Fati je preuzeo "desetku" Lionela Mesija i to dovoljno govori kakva su očekivanja od momka koji je već uspio da obori nekoliko rekorda legendarnog Argentinca...

Kako se vama čini budućnost Barselone?

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC