• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sastaju se najtrofejniji klubovi u posljednjih 20-ak godina!" Zrinjski sutra protiv Sarajeva: Šanse su 50-50!

Autor Dragan Šutvić

"Dolazi nam ekipa koju nismo pobijedili u Mostaru na posljednjih pet utakmica", rekao je trener Mostaraca Sergej Jakirović.

 m:tel premijer liga bih 14. kolo zrinjski sarajevo sergej jakirović Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Zahvaljujući pobjedama na posljednja tri meča, Zrinjski je izbio na prvo mjesto m:tel Premijer lige BiH i na toj poziciji čeka subotnji derbi protiv Sarajeva (17.00 časova).

"Sastaju se dva najtrofejnija kluba u posljednjih dvadesetak godina. Dolazi nam izuzetno neugodan protivnik kojeg nismo ovdje pobijedili na posljednjih pet utakmica, ja sam bio samo na jednoj, 1:1 na proljeće. Puno smo uspješniji bili na Koševu, barem u mom mandatu. Po formi smo mi vjerojatno favoriti, ali u derbijima su šanse 50-50", najavio je utakmicu 14. kola trener "plemića" Sergej Jakirović.

Možda će vas zanimati

Komentarišući sutrašnjeg protivnika, Jakirović je istakao da nakon slabijeg ulaska u sezonu bordo ekipa izgleda sve bolje i bolje:

"Fanimo je uvijek opasan, oko Bodula se svi vrti, Ahmetović se vratio i bez obzira na godine uvijek je opasan u 16 metara, Kobiljar ima okomitost... Imali su dosta problema na početku sezone iz raznih razloga i sada se polako slažu. Ali, kažem, radi se o derbiju i u takvim utakmicama trenutna forma ništa ne znači."

Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Što se tiče igračkog kadra Zrinjskog, problema sa povredama imaju Karlo Kamenar, Danilo Šipovac i Almir Bekić.

"Šipovac je dobio jak udarac u susretu sa Veležom, bio je na magnetnoj rezonanci i srećom nije ništa ozbiljnije. Tri dana nije mogao stati na nogu, sada polako vozi bicikl i sigurno neće biti u konkurenciji za Sarajevo. Kamenar i Bekić treniraju, Bekić jače i konkurisaće za Sarajevo, dok ćemo se sa Kamenarom strpiti još ovu utakmicu", istakao je Jakirović.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na novi covid-protokol u domaćem prvenstvu prema kojem svi igrači i članovi stručnih štabova moraju da se testiraju prije svakog kola.

"Struka je tako odlučila i ja se neću miješati, kao što se miješaju u moju struku. O mojoj struci svi sve znaju, bez obzira čime se bave u životu. Vjerojatno je UEFA insistirala na tome, mada mi već imamo protokol u klubu: ako mi igrač dođe sa simptomima odmah ga testiramo i ako je slučajno pozitivan odmah ide u izolaciju i nema šanse da taj igrač igra bez obzira o komu se radi", rekao je Jakirović.

M:tel Premijer liga BIH, 14. kolo

Subota

Leotar – Sloboda 13.00
Rudar Prijedor – Velež 13.00
ZrinjskiSarajevo 17.00

Nedjelja

Posušje – Željezničar 13.00
Radnik – Široki Brijeg 13.00
Tuzla siti – Borac 19.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC