• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Slobode "skinuo" tri penala Zrinjskom i odveo Tuzlake u četvrtfinale Kupa BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lider m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski ispustio je pobjedu protiv Slobode na "Tušnju" jer je domaćin izjednačio u 90. minutu, a onda i prošao poslije boljeg izvođenja penala.

 Sloboda - Zrinjski, osmina finala Kupa BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

"Plemići" su ispustili pobjedu na "Tušnju"!

Poslije sjajnih partija u šampionatu, izabranici Sergeja Jakirovića su bili na korak od trijumfa protiv Slobode i u osmini finala najmasovnijeg takmičenja u BiH, ali je Sloboda izjednačila u 90. minutu i onda na krilima sjajnog golmana Semira Bukvića izborila četvrtfinale.

SLOBODA - ZRINJSKI 1:1 (0:1), penalima 4:3

Gosti iz Mostara su stekli prednost u 41. minutu pogotkom kapitena Nemanje Bilbije, koji je nastavio svoju golgetersku seriju.

Po lijevoj strani prošao je Ivan Bašić i centrirao, a Banjalučanin bio najviši u skoku i pogodio mrežu Semira Bukvića - 0:1!

Imali su i domaći fudbaleri svoje šanse u prvom dijelu, a najbolju je propustio Mladen Veselinović u 27. minutu kada mu je odlično odbranio golman Luka Kukić.

U nastavku su izabranici Mladena Žižovića pokušavali da stignu do izjednačenja, imali su inicijativu, ali nedostajao im je završni pas kako bi ugrozili gol Kukića.

S druge strane, Mostarci su se nadali nekom kontranapadu nakon kojeg bi riješili pitanje pobjednika, prijetili su takođe i iz prekida, ali se do 90. minuta rezultat nije promijenio.

Tada je uslijedila lijepa akcija Slobode, koju je u pogodak pretvorio Mirsad Ramić, pa će odluka o četvrtfinalisti da padne poslije jedanaesteraca.

Uslijedili su jedanaesterci u kojima je apsolutni heroj tuzlanske ekipe bio Semir Bukvić, koji je odbranio čak tri penala - najprije Zlomisliću u drugoj seriji, potom Markiću u četvrtoj i Juranoviću u petoj seriju za veliko slavlje domaćina.

PENALI

Bilbija siguran 0:1
Ramić - Kukić hvata loptu uživo

Zlomislić - Bukvić brani
Beganović siguran 1:1

Savić - gol 1:2
Ćivić - gol 2:2

Markić - Bukvić ponovo brani
Maksimović - gol 3:2

Juranović - Bukvić brani
Sloboda je u četvrtfinalu!

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Devedžić, Ćivić, A. Beganović, Osmić, Predragović, Veselinović, Balić, Dž. Beganović, Husejinović. Trener: Mladen Žižović

ZRINJSKI: Kukić, Barišić, Bašić, Tešija, Malekinušić, Mašić, Savić, Jakovljević, Magdić, Tičinović, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC