• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki rezultat "orlića"! Pobijedili Hrvate i krenuli ka Evropskom prvenstvu: Srbija prošla u drugu fazu kvalifikacija!

Autor Nemanja Majstorović

Reprezentativci do 17 godina napravili prve korake ka Evropskom prvenstvu u Izraelu.

 Srbija porazila Hrvatsku Izvor: MN PRESS

Velika pobjeda reprezentacije Srbije do 17 godina!

Izabranici Radovana Krivokapića u Staroj Pazovi su savladali Hrvatsku (1:0) i izborili plasman u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ova pobjeda, uz ubijedljiv trijumf protiv Lihtenštajna i poraz od Bugarske, bila je dovoljna za drugo mjesto na turniru čiji smo organizator bili.

Možda će vas zanimati

Reprezentativci Srbije stigli su do jedinog gola na meču nakon sjajnog solo-prodora Jovana Miloševića, čiji je udarac Klarin kratko odbio. Na loptu koja je završila na petercu natrčao je rezervista Mateja Bubanj, koji je udarcem po zemlji postigao gol.

Taj gol bio je dovoljan Srbiji za pobjedu, a samim tim i za plasman među dve najbolje ekipe u svojoj kvalifiakcionoj grupi i nastavak puta ka Evropskom prvenstvu koje se igra 2022. godine u Izraelu.

Pogledajte detalje sa meča:

Moglo je da bude i drugačije, da je Hrvatska iskoristila neku od svojih šansi. Gosti su bili bolji rival u prvom dijelu meča, posebno na njegovom početku, ali je Srbija nakon pauze preuzela inicijativu. Bolju igru srpski fudbaleri krunisali su u 63. minutu, a strijelac je bio mladi fudbaler Crvene zvezde.

Od tada je Srbija imala još nekoliko dobrih prilika da završi utakmicu, ali ofanzivci nisu bili dovoljno precizni. Hrvatska je napadala stihijski, u talasima i ne baš povezano, a to se nastavilo i nakon što je naš nacionalni tim ostao sa igračem manje. Zbog prekršaja kojim je želeo da prekine kontranapad, direktan crveni karton dobio je Mirosavić.

Ipak, Srbija je uspjela da odoli napadima i da izbori drugo mjesto u grupi i nastavak kvalifikacija!

Evropsko prvenstvo igraće domaćin Izrael, osam najboljih u novoformiranim grupama i sedam najboljih drugoplasiranih timova u njima. Druga faza kvalifikacija igraće se početkom 2022. godine, a Evropsko prvenstvo nekoliko mjeseci kasnije, u maju i junu.

Sastav Srbije: Marinković - Đekić (od 84. Kostadinović), Vukićević, Serafimović, Mirosavić - Kovačev (od 46. Bubanj), Stojanović, Stanković, Šljivić - Milošević, Nikolašević (od 80. Nedeljković)

Sastav Hvatske: Klarin - Ruskovački, Ziković, Prekodravac, Majdandžić - Panić, Kegalj (od 66. Krivak), Zvonarek - Nezirović, Ivelj - Vrbančić (od 76. Mazar)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC