• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal - navijači Dinama u srpskom selu pjevali o NDH: Na gostovanju vikali ustaške parole!

Autor Dragan Šutvić

Navijačka grupa Bed Blu Bojs ponovo u centru pažnje hrvatskog fudbala.

 naviači dinama pjevali ustaške pjesme u srpskom selu  Izvor: Profimedia

Ekipa Dinama iz Zagreba u osmini finala Kupa Hrvatske gostuje ekipi BSK-a u Bijelom Brdu, a Bed Blu Bojsi su ovo gostovanje iskoristili kao priliku za pravljenje incidenata. U mjestu u kojem živi većinski srpsko stanovništvo, BBB su skandirali parole o NDH!

Samo nekoliko minuta nakon početka utakmice huligani koji podržavaju zagrebački klub ušli su na tribinu, a gotovo u istom trenutku počelo je njihovo uzvikivanje ustaških parola.

Možda će vas zanimati

Kako prenose hrvatski mediji, navijači Dinama su pjevali ''Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH'', kao i slogan ''Mi, Hrvati'' koji se često može čuti i na utakmicama hrvatskih reprezentacija u brojnim sportovima.

Zloglasna NDH bila je ustaška država tokom Drugog svjetskog rata na teritoriji Hrvatske, ali i velikog dijela Srema koji je danas u sastavu Srbije. Ostala je zapamćena po užasnim zločinima koji su širom njene teritorije pravljeni nad srpskim stanovništvom, ali su Bed Blu Bojsi očigledno ponosni na ta vremena.

Zato su i u Bijelom Brdu, mestu koje ima manje od 2.000 stanovnika, rešili da pokažu svoje simpatije prema ustaškom režimu.

Ovo naselje u opštini Erdut, na petnaestak kilometara istočno od Osijeka i nedaleko od granice sa Srbijom decenijama je naseljeno pretežno srpskim stanovništvom. Na popisu 1991. godine preko 80% stanovnika bilo je srpske nacionalnosti, dok je po posljednjim podacima i danas taj broj veći od polovine.

Lokalni klub je prethodne sezone bio blizu plasmana u elitu, što mu je izmaklo, ali je sada dobio priliku da igra protiv najboljeg kluba u državi. Nažalost, taj meč će biti zapamćen po incidentima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC