• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači skandirali "Sabliću, odlazi": Trener Sarajeva odgovorio - ne dam ostavku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nije lako u ovim trenucima treneru Sarajeva Goranu Sabliću, čiji je tim na proslavi 75. rođendana remizirao protiv Rudar Prijedora na otvaranju 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Sarajevo - Rudar Prijedor 1:1, izjava Goran Sablić Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Sarajevo je proslavilo 75. rođendan, ali nije uspjelo da zabilježi pobjedu nad prijedorskim Rudarom, koji je sasvim zasluženo stigao do boda na "Koševu".

Iako su "bordo" igrači poveli golom Darka Lazića u 11. minutu, Prijedorčani su prednost anulirali 20 minuta kasnije pogotkom Džozefa Amoe, internacionalca iz Gane, za kako se ispostavilo konačnih 1:1.

Imali su izabranici Gorana Sablića više od igre, pogodili stativu, ali kad je zbog dva žuta kartona isključen Lazić, bilo je jasno da neće uspjeti da stignu do trijumfa.

Navijači Sarajeva su zvižducima ispratili svoje ljubimce, ali i povicima "Sabliću odlazi" označivši šefa stručnog štaba kao glavnog krivca za lošije partije ove jeseni.

Međutim, trener "bordo" tima nema namjeru da podnese ostavku, potvrdio je u izjavi poslije utakmice.

"Nema potrebe da dajem ostavku! Ne želim da podsjećam ljude u kakvom sam stanju preuzeo ekipu i uopšte u kakvom je stanju bio klub. Možemo da razmišljamo i sjednemo s novim vlasnikom i da li je zadovoljan i koja su očekivanja. S te strane sam maksimalno otvoren za sve opcije. Bilo je nekih utakmica sa oscilacijama, međutim, ako gledamo statistiku, po pitanju mnogih parametara ovaj tim je bodovno na nivou kojem pripada", izjavio je Sablić.

Takođe je kratko analizirao meč protiv Prijedorčana.

"Rezultatom nismo zadovoljni, ali smo odigrali kvalitetnu utakmicu. od prvog minuta smo ušli agresivno i dominirali, stvorili smo dosta šansi, ali nismo uspjeli dati drugi gol i odvesti meč u mirnije vode. Iz kontranapada i jedne greške smo primili pogodak. U drugom poluvremenu smo takođe željeli da pritiskamo, odigrali smo jako kvalitetno, međutim, taj drugi žuti kartona Lazića nas je presjekao. Probali smo sa izmjenama da dođemo u priliku da postignemo taj drugi gol, na žalost nismo uspjeli, ali što se tiče angažmana i pristupa, ovo je jedna od boljih utakmica naše ekipe na Koševu ove sezone", dodao je šef struke Sarajeva.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC