• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedorčani pokvarili slavlje na "Koševu" za 75. rođendan "bordo" kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rudar Prijedor je na otvaranju 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine otkinuo bod Sarajevu i to na 75. rođendan kluba sa "Koševa".

 Sarajevo - Rudar Prijedor, PL BiH, 15. kolo Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Iako su izabranici Marka Tešića na stadion "Asim Ferhatović Hase" stigli kao autsajderi, a posebno zbog rođendanskog slavlja "bordo" tima, koje je trebalo biti upotpunjeno osvajanjem sva tri boda, to se ipak nije dogodilo.

Prijedorčani su pokvarili slavlje fudbalerima Sarajeva.

SARAJEVO - RUDAR PRIJEDOR 1:1 (1:1)

Domaćin je prvi stigao do prednosti u 11. minutu kada je centaršut Selmira Pidre iz kornera u pogodak pretvorio Darko Lazić - sa pet metara je pogodio mrežu istrčalog Kenana Topolovića - 1:0.

Gosti su uzvratili i izjednačili iz praktično jedinog šuta ka golu Sarajeva u prvom poluvremenu - igrao se 31. minut kada je poslije centaršuta Predraga Zekanovića, internacionalac iz Gane Džozef Amoa pogodio iz peterca za 1:1.

Navijači "bordo" tima, tzv Horde zla su u 75. minutu napravili veliku baljkadu u čast isto toliko godina postojanja kluba sa "Koševa", ali su i zvižducima ispratili svoje ljubimce.

Imali su izabranici Gorana Sablića mnogo više od igre, kao i nekoliko dobrih šansi, ali nedostala je završnica. Kao i malo sreće na otvaranju drugog poluvremena kada je stativa spasila Prijedorčane nakon udarca Darka Bodula, ali i greške golmana Topolovića.

Na pola sata prije kraja, neviđenu glupost je napravio Lazić vukući za dres protivničkog igrača u trenutku kada je već imao žuti karton, pa mu je sudija iz Čitluka Mateo Musa zasluženo pokazao put u svlačionicu.

Napravio je Sablić nekoliko izmjena, gurnuo sve karte u napad uprkos igraču manje, ali su "rudari" uspjeli da se odbrane i osvoje vrijedan bod u borbi za opstanak u bh. eliti.

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Varešanović, Palić, Kurdić, Dupovac. Trener: Goran Sablić

Rudar Prijedor: Topolović, Asani, Sadiku, Pekija, Pavlović, Bilbija, Kulenović, Burazor, Dojčinović, Amoah, Zekanović. Trener: Marko Tešić


M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 15. kolo


Sarajevo - Rudar Prijedor 1:1 (1:1)
/Lazić 11 - Amoah 31/

Nedjelja:

Tuzla siti - Leotar (13.00)

Velež - Radnik (15.00)

Borac - Posušje (17.00)

Široki Brijeg - Sloboda (19.00)

Ponedjeljak:

Željezničar - Zrinjski (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC