• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dva igrača Zrinjskog vrijede kao 22 Željezničara!" Ivković nahvalio rivala pred derbi: Dovode igrače bez problema!

Autor Dragan Šutvić

"Dovode igrače bez problema, ode deset, dođe deset igrača, trener najavljuje da će doći novi igrači i na zimu, mi nismo u takvoj situaciji, radimo sa onim što imamo."

 m:tel premijer liga bih 15. kolo željezničar zrinjski tomislav ivković najava Izvor: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Derbi 15. kola m:tel Premijer lige BiH odigraće u ponedjeljak na Grbavici Željezničar i Zrinjski (18.00 časova).

I jedni i drugi eliminisani su tokom ove nedjelje iz Kupa BiH, ali "plemići" imaju mnogo više razloga za zadovoljstvo kada je riječ o bh. šampionatu.

Možda će vas zanimati

"Šepure" se na prvom mjestu uz 33 boda, pet više od drugoplasiranog Tuzla sitija, dok sedmoplasirani Željezničar za Mostarcima kasni čak 15 bodova.

"Dolazi nam protivnik koji je igurno u posljednjih šest-sedam godina najtrofejnija ekipa u BiH. Radi se o veoma dobro posloženoj ekipi, klub dobro funkcioniše, a kad bih upoređivao, dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 Željezničara. U fudbalu, ipak, to nije presudno jer onda bi Mančester siti i Pari sen žermen dobijali sve utakmice, a vidimo koliko to nije jednostavno", istakao je trener Željezničara Tomislav Ivković na konferenciji za novinare, najavivši promjene u odnosu na posljednji meč protiv Tuzla sitija (2:4).

"Defanzivno smo bili loši u posljednjoj utakmici, dok je prema naprijed bilo dobro. Moramo napraviti miks kako je bilo na većini utakmica, a pogotovo onih na našem stadionu. Očekujem interesantnu i dinamičnu utakmicu i sa jedne i sa druge strane. Na Grbavici nije nikome lako, uvijek je jedan posto više na našoj strani, zbog navijača i zbog našeg stadiona."

Predvodnik ove generacije Zrinjskog je definitivno Nemanja Bilbija, na čijim krilima mostarski premijerligaš bilježi sjajne rezultate, ali Ivković vjeruje da nekadašnji napadač Borca i Sarajeva nije jedina prijetnja po defanzivnu liniju Sarajlija.

"Imaju kvalitetnu ekipu, konstantno se bore za titulu prvaka, navikli su na to. Dovode igrače bez problema, ode deset, dođe deset igrača, trener najavljuje da će doći novi igrači i na zimu, mi nismo u takvoj situaciji, radimo sa onim što imamo. Glavni igrači su iz utakmice u utakmicu sve bolji, mi imamo drugačije planove od Zrinjskog koji je gotov klub i ima gotove igrače i koji mora da se bori za titulu", istakao je Ivković.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 15. kolo

Subota:

Sarajevo – Rudar Prijedor (17.00)

Nedjelja:

Tuzla sitiLeotar (13.00)

Velež – Radnik (15.00)

BoracPosušje (17.00)

Široki Brijeg – Sloboda (19.00)

Ponedjeljak:

Željezničar – Zrinjski (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC