• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Zdravko Mamić: Ko je jedini obećao 10 titula i donio ih? "Maminjo" pecnuo najvećeg rivala zbog "komunizma"

Autor Dragan Šutvić

Tvorac moćnog Dinama oglasio se porukom za rivale. Podsjetio ih je i na svoje uspjehe na čelu Zagrepčana.

 zdravko mamić prozvao dinamo  Izvor: Profimedia

Hajduk Split iznio je ove nedjelje šestogodišnji plan, u okviru kojeg želi da do 2027. bar dva puta osvoji prvenstvo Hrvatske.

Tvorac dominacije Dinama u Hrvatskoj Zdravko Mamić oglasio se na svom Fejsbuk nalogu i ironično komentarisao tu objavu najvećeg rivala Zagrepčana.

Možda će vas zanimati

Kada je Hajduk u nedjelju izgubio (2:3) od Slaven Koprivnice, Mamić je ostavio ovu poruku:

"Prije dva dana sam saznao da komunizam nije mrtav i da se u 2021. godini još uvijek donose petoljetke i to ni više, ni manje na području uspjeha u sportu. Ne organizacije, ne finansija, nego uspjeha. Razmišljao sam dugo da li da to komentarišem ili ne, jer ne želim biti hejter, ali smatram da je to zbog velikog broja pitanja koje sam primio i edukacije mladih, moja obaveza", napisao je on.

"Za sve one koji žele biti uspješni u bilo kom poslu, poslušajte savjet od čovjeka koji je jedini obećao deset titula zaredom i obećano ostvario, te usput ostvario uspjehe kakve ovakvi planovi ne bi u 40 godina – manite se papira, odbora, samoupravljanja i planova, stvari se mijenjaju iz minute u minutu, svi vi odrasli na internetu to znate. Uspjeh dolazi samo ako ste onaj koji svoj posao živi 24 sata dnevno, 365 dana u godini!", dodao je Mamić.

Dinamo je od izlaska iz lige Jugoslavije osvojio čak 22 titule prvaka Hrvatske, a Mamić je u poruci hajdukovcima dodao...

"Kada taj uspjeh ostvarite, budite spremni da će vam ga sitne duše pokušati minirati i omalovažiti! Usudite se biti uspješni, usudite se biti vanzemaljci! Donošenje petoljetki o vremenskoj prognozi, količini UV zračenja i kvalitetu vazduha pustite onima koji za to imaju vremena".

Pogledajte kako trenutno izgleda tabela hrvatskog prvenstva. Jesen najavljuje uzbudljivu borbu za titulu tri kluba, među kojima nema Hajduka. Splićani su posljednju titulu osvojili 2005.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC