• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čim se lopta odlijepila od noge, vidjeli smo da je gol! Iz Partizana poručuju nakon Belgije: Živimo za velike utakmice!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je u Belgiji remizirao sa Gentom, a na konferenciji je Stanojevićev pomoćnik Bane Vukašinović govorio o spektakularnom golu Slobodana Uroševića.

 gent partizan konferencija za novinare  Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

/Od izvještača MONDA iz Belgije Nebojše Markovića/

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da savladaju Gent u 4. kolu grupne faze Konferencijske lige, pošto su nakon izvanrednog pogotka Slobodana Uroševića na kraju morali da se zadovolje remijem - 1:1.

Možda će vas zanimati

Crno-bijeli nisu uspjeli da izdrže nakon evrogola lijevog beka, pa su ostali na dva boda iza belgijskog tima, lidera grupe, ali sa vrlo izvjesnim prolaskom u nokaut fazu takmičenja.

Nakon susreta, pomoćni trener Branislav Vukašinović - koji je zbog crvenog kartona Aleksandra Stanojevića uz Igora Duljaja preuzeo njegovu ulogu u Gentu - istakao je da je Partizan odigrao dobar meč u Belgiji.

"Danas smo odigrali zahtjevnu utakmicu protiv veoma snažnog i brzog tima, taktički i tehnički odličnog. Utakmica je išla očekivanim tokom", počeo je Vukašinović.

"Poveli smo kako smo zamišljali u smislu brzog napada. Ostaje žal jer nismo izdržali još 10 minuta da utakmicu privedemo kraju i da se vratimo sa tri boda. Jer smo tako i došli, da na drugačiji način odigramo i probamo da uspijemo. Ne možemo da budemo nezadovoljni, ali sveukupno korak napred za sve nas."

Meč je obiležio "evrogol" Slobodana Uroševića, a Vukašinović je pored terena imao odličan ugao da vidi majstoriju defanzivca crno-bijelih.

"Čim se lopta odvojila od njegove desne noge, mi sa klupe smo vidjeli loptu u golu. Na svu sreću je tako i bilo i čestitke Uroševiću na sve što je uradio, ali ne samo na tom golu, nego i na igri svih 90 minuta."

Partizan je u ovom meču igrao u novom sistemu, prinuđen zbog povreda Saše Zdjelara, Aleksandra Šćekića i Lazara Markovića, ali i kako bi se prilagodio rivalu.

"Prvi put smo igrali u sistemu 3-5-2 ili 5-3-2, kako god želite. Bili smo svjesni i vrlina i mana ovog sistema u odnosu na protivnika na kog igramo. Imali smo poprilično kratak rok ispred nas da se uigramo za ovaj sistem, sa igračima s kojima smo izašli na teren. Bili smo spremni da će naš protivnik imati posjed lopte, bili smo spremni i da će ući u nekoliko šansi, jer u belgijskom prvenstvu oni stvaraju možda i najviše šansi po utakmici", počeo je Vukašinović.

"Ali smo opet bili spremni i odgovorili smo na zahtjev koji je utakmica nosila, da anuliramo prenosne lopte, odnose jedan na jedan sa strane i njihove bočne lopte, to su njihove jake strane u igri. A opet smo s druge strane čekali naše šanse, da iskoristimo njihove mane. Nažalost, nismo uspjeli. Izbili su jednu loptu kod odlične šanse Jojića, imali smo šut Natha koji je pogodio okvir gola, imao je Kvinsi jednu šansu... Nije ovo sistem koji se može u vrlo kratkom periodu dovesti do perfekcije. Ali je sistem u koji ćemo ulagati kako bismo bili raznovrsni u odnosu na protivnike s kojima budemo igrali."

Koji su dometi Partizana u Konferencijskoj ligi nakon što su se crno-bijeli "izmjerili" sa Gentom?

"Pobjede koje smo pravili, posebno u kvalifikacijama, same po sebi su nametnule cilj da prođemo grupu. Uzeli smo bodove i pobijedili smo Anortozis i Floru i na kraju smo ovdje uzeli bod. Moramo sačekati još dva meča jer još teoretski nismo prošli grupu. Nažalost, da bismo utakmice u nokaut fazi odigrali tek u martu, moramo da gledamo i u dvorište Genta, koji mora da kiksne da bismo izbili na prvo mjesto. Ali u svakom slučaju, ako budemo igrali u februaru u 1/16 finala, očekivaće nas još zahtjevniji protivnik nego danas. Za to živimo i radimo, da se odmejrimo sa ekipama iz vrhunskih evropskih liga, iz 'liga petice'", zaključio je Branislav Vukašinović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC