• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okupljanje legendi "bordo" kluba: Među njima i nekadašnji kapiten i trener banjalučkog Borca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak je organizovao druženje sa legendama, nekadašnjim igračima koji su svojim sportskim rezultatima, majstorskim potezima na terenu i sportskim ponašanjem i van njega ugradili sebe u istoriju kluba.

 Vule Trivunović na okupljanju legendi FK Sarajevo Izvor: FENA

Na jednom mjestu okupili su se članovi brojnih, trofejnih generacija Sarajeva, žive legende kluba, koji je, kako je navedeno u saopštenju, i u budućnosti organizovati slična, redovna okupljanja.

"Za blistavu budućnost kluba tijesna veza sa našim legendama je neophodna! Treba nam njihova mudrost, njihovo iskustvo i znanje, ali i njihova i dalje živa strast prema svemu što se događa u klubu i oko njega i jedinstvo i prijateljska atmosfera koju su međusobno očuvali decenijama! Zbog toga ih želimo viđati češće i želimo im pokazati poštovanje i uvažavanje koje nesumnjivo zaslužuju", istakli su iz uprave kluba povodom ovog na momente i dirljivog okupljanja, uz nadu da će u nadolazećem periodu biti redovni gosti na utakmicama prvog tima i omladinskih selekcija kluba.

Ovo druženje okupilo je zaista one koji zajedno "u nogama" imaju hiljade utakmica, golova i pobjeda.

Među okupljenima su bili Vahidin Musemić, Fuad Muzurović, Fahrudin Prljača, Mirsad Fazlagić, Nijaz Merdanović, Nijaz, Nidal i Amar Ferhatović, Zijad Švrakić, Mehmed Janjoš, Memnun Suljagić, Alen Škoro, Senad Repuh, Ervin Uščuplić, Emir Obuća, Alen Avdić, Mirza Varešanović, Dženan Uščuplić, Miloš Đurković, Almir Turković, Agim Nikolić, Muhidin Teskeredžić, Sedin Torlak, Muhamed Džakmić, Vule Trivunović i Sead Jesenković.

Na okupljanju je bio i Vule Trivunović, nekadašnji kapiten i trener Borca iz Banjaluke, koji je u karijeri nosio kapitensku traku i bordo kluba. Odigrao je 82 meča u dresu Sarajeva i postigao pet pogodaka prije nego je u ljeto 2014. godine "okačio kopačke o klin".

"Bilo je jako lijepo, hvala ljudima iz FK Sarajevo što su me se sjetili. Vidio sam drage ljude koje nisam dugo vidio, godinama, evocirali smo uspomene i stvarno je bilo lijepo druženje. Ponosan sam što sam ostavio traga na 'Koševu' i što nisam zaboravljen. Sjajan gest velikog kluba", rekao je Trivunović za naš portal.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kapiten prve šampionske generacije "bordo" kluba Mirsad Fazlagić, pozdravio je prisutne i najavio biranim riječima najstariju živu legendu kluba, Seada Jesenkovića koji je rođen 1943. godine.

"Velika mi je čast što je sa nama večeras najstariji veteran našeg kluba, Sead Jesenković, naš Lav. Nije to samo nadimak našeg Seje, već i riječ koja ga opisuje i kao fudbalera i kao čovjeka", rekao je Fazlagić uz poruku za sve uposlenike i navijače tima sa "Koševa" da je ovo još jedan znak da je klub krenuo u novu eru.

"Sa ponosom mogu reći da su nakon dužeg perioda jednom druženju prisustvovali igrači iz brojnih proslavljenih generacija našeg voljenog kluba. Sarajevo se vraća na staze stare slave, zahvaljujući radu i naporima ljudi iz kluba koji su učinili sve da vrate osjećaj zajedništva svima nama koji volimo ovaj klub", zaključio je Fazlagić.

Popularni Lav je dobio i poseban dres sa brojem 75 na koji su se potpisali svi prisutni fudbalski majstori, a uručio mu ga je još jedan od legendi kluba, Fuad Muzurović, saopšteno je iz pres službe sarajevskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC