• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ne pobijedi Portugal, Srbiju čeka pakao! Spisak protivnika u najtežem baražu: Hrvati bježe, Škotska prijeti!

Autor Dragan Šutvić

Srbija će igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo ako ne pobijedi Portugal, a spisak protivnika je sve jasniji. I na njemu nema slabog imena...

 ako ne pobijedi portugal ovo su rivali srbije u baražu Izvor: MN PRESS

"Kakav, bre, eventualni plasman? Eventualni?! Moramo da idemo u Katar", poručio je Dragan Stojković na konferenciji za medije pred najvažniji meč generacije, ali koliko god bio samouvjeren u pobjedu nad Portugalom - srpski fudbaleri moraju krišom da gledaju šta ih čeka ako budu morali u baraž.

Svaki drugi rezultat sem pobjede usred Lisabona donosi težak put ka Mundijalu u Kataru. Zapravo, nikad teži baraž, a sada se skoro i iskristalisalo ko bi mogli da budu protivnici Srbije u tom slučaju.

Možda će vas zanimati

Navijači se i dalje nadajju će Srbija otići direktno na Mundijal, ali nije zgoreg da pogledamo i ko čeka u baražu ako Stojkovićev tim ne pobijedi Portugal.

Dobra vijest je da će Srbija, ako bude druga u grupi, sigurno biti domaćin baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, pošto ne postoje nikakve šanse da ne budu među tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Pored njih to će biti Italija ili Švajcarska iz grupe C, odnosno Švedska ili Španija iz grupe B. Ove reprezentacije su inače izjednačene po učinku, a u poslhednjem kolu odlučiće o tome ko ide direktno, a ko u baraž. Trenutno, bliži putu Srbije su Švajcarska i Švedska.

Dakle, ako Srbija ne pobijedi Portugal biće domaćin turnira u baražu, a tu je čekaju dvije utakmice. Prva u polufinalu gdje će igrati protiv nepovlašćenog tima, a u finalu je čeka bolji iz duela povlašćenog i nepovlašćenog tima.

Izvor: Wikipedia/screenshot

Prema trenutnom poretku, među povlašćenima će biti još i Hrvatska ili Rusija, koje u direktnom duelu odlučuju o tome ko će biti pobjednik grupe "H" ("vatreni" idu na Mundijal samo ako pobijede), odnosno tu su već sigurni Poljska i Škotska, dok se polako iskristalisalo i ko je među nepovlašćenima.

Osim Velsa i Austrije, koji su to pravo stekli kroz Ligu Nacija, do statusa nepovlašćenog u kvalifikacijama došli su najvjerovatnije i Češka, Norveška, Sjeverna Makedonija i Ukrajina.

Dakle, ima tu potencijalnih "mina" koje bi Srbija željela da izbjegne na žrijebu.

Žrijeb o kome će se sigurno više misliti ako se ne pobijedi Portugal održaće se u novembru ili decembru, UEFA još nije odlučila, a mečevi su zakazani za kraj marta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC