• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije: Strani mediji sastavili tim, najviše Hrvata i Srba

Autor Haris Krhalić

Kako bi danas izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije, države koja ne postoji? Strani mediji se ponovo bave time.

 jugoslavija najbolji tim Izvor: MN Press/Profimedia

Skoro su tri decenije otkako ne postoji Jugoslavija, ali to ne spriječava novinare sa svih meridijana da maštaju o zajedničkoj reprezentaciji sastavljenoj od igrača iz bivših republika!

Tako je argentinski "Ole" poslije plasmana Srbije i Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Kataru napravio najboljih startnih 11 od bivših Ex-Yu država, međutim već i letimičan pogled govori da nisu naročito temeljno pratili nastupe ovih reprezentacija jer je tu i veliki broj igrača koji su "poznati", ali ne igraju često za državni tim.

Možda će vas zanimati

 Najviše igrača "dale" bi Hrvatska i Srbija - po četvoricu - dok su po jedan iz Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, dok Sjeverna Makedonija ne bi imala predstavnika u 11.

Na golu bi tako bio sjajni slovenački golman Jan Oblak, dok bi mu društvo u odbrani pravili Šime Vrsaljko, Stefan Savić, Nikola Milenković i Aleksandar Kolarov. Upravo su bekovi najsporniji, pošto Kolarov već godinu dana ne igra za Srbiju, a Vrsaljko je u svađi sa selektorom Dalićem.

U veznom redu dominiraju Hrvati: Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić, a samo bi im još naš Sergej Milinković-Savić pravio društvo.

Što se tiče napada, u njemu su srpski kapiten Dušan Tadić i bosanskohercegovački Edin Džeko.

Što se tiče rezervi, na njoj bi bili Miralem Pjanić (BiH), Adam Marušić (Crna Gora), Stevan Jovetić (Crna Gora), Ivan Perišić (Hrvatska), Filip Kostić, Dušan Vlahović i Luka Jović (Srbija), a po njihovom mišljenju ne bi bilo mjesta za najboljeg strijelca kvalifikacija među Ex-Yu reprezentacijama Aleksandra Mitrovića.

Možda bi Argentinci mogli malo da obnove gradivo, pošto djeluje da su tim birali samo na osnovu imena, ali je to na kraju krajeva ipak fikcija, pa je sve dozvoljeno.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Kolarov?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC