• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop mi je omiljeni trener, uspio sam u Liverpulu: Englezi pitali Grujića o "Enfildu", on iskren: Ne kajem se!

Autor Dragan Šutvić

Liverpul i Porto sastaju se na "Enfidlu" u Ligi šampiona, a jedan čovjek povezuje dva kluba.

 marko grujić liverpul Izvor: Profimedia

Marko Grujić je od momenta kada je prodat Liverpulu do momenta kada je konačno prestao da bude fudbaler Liverpula tri i po godine čekao na pravu šansu. 

Odigrao je samo 11 mečeva za "redse", bio je na pozajmicama i iz ove perspektive ističe da nije pogriješio u odluci da potpiše za engleskog velikana.

Možda će vas zanimati

"Rekao bih da je moja karijera u Liverpulu bila uspješna. Ok, ne kada se gleda koliko sam igrao ili šta sam postigao u klubu, ali sam svakako otišao iz Liverpula kao mnogo bolji igrač nego što sam bio kada sam došao. Treneri i pozajmice su mi mnogo pomogle. Puno toga sam naučio od fudbalera Liverpula o tome šta je potrebno da bi se uspjelo i da bi ostvario svoj pun potencijal. Profesionalizam i posvećenost su stvari koje sam tamo naučio", rekao je on za engleski "Atletik". 

Kada je stigao na posljednje pripreme koje je prošao sa Liverpulom, nadao se da će zaigrati za tu ekipu, ali vrlo brzo mu je sve bilo jasno. 

"Kada sam se vratio u Liverpul ljetos nisam znao šta će se desiti. Moja budućnost nije bila sigurna, ali sam se nadao da će dobiti šansu. Ali onda sam pričao sa asistentom sportskog direktora i on i je rekao da klub misli da je najbolje da u ovom periodu karijere igram stalno, što se neće desiti u Liverpulu. Uživao sam dok sam bio u Portu i svidjela mi se ideja da se vratim ovdje. Kada su se klubovi dogovorili ja sam dao zeleno svjetlo. To je imalo smisla za sve", dodao je reprezentativac Srbije.

Sve godine koje je proveo na pozajmicama u Crvenoj zvezdi, Kardifu i Herti nisu bile lake.

"Nije lako kad svake godine idete na pozajmicu u drugi klub, drugačije se osjećate kada igrate za nekoga ko vas je zapravo potpisao", dodao je on. 

Za sada je u Ligi šampiona odigrao sva četiri meča za Porto, a igrao je i kada je njegov tim na "Dragau" poražen 5:1 od Liverpula.

"Biće čudno kada se vratim na Enfild kao gostujući igrač. Ali ne mogu da dočekam da stanem na teren i ponovo osjetim tu atmosferu. Rezultat 5:1 je bio težak za nas i znam da ćemo sada biti bolji. Pokazali smo svoje pravo lice protiv Atletika i Milana", iskren je on. 

Imaće prilike ponovo da se vidi sa nekim ljudima koji su mnogo uticali na njega i njegovu karijeru. 

"Biće lijepo da ih sve vidim ponovo. U kontaktu sam sa Kostasom Cimikasom i vrlo dobro se znamo sa priprema. Srbija i Grčka su blizu, a čujem se i sa Fabinjom i Van Dajkom. Sa Hedersonom sam se ispričao poslije utakmice, a sa Jirgenom prije i poslije", ispričao je Srbin, a onda dodatno istakao da mu je odnos sa njemačkim trenerom jako bitan.

"On je jedan od najbitnijih ljudi u karijeri i mnogo mu dugujem. Ja sam njegovo prvo pojačanje u ovom klubu. Nisam puno igrao kod njega, ali mi je jedan od omiljenih trenera. Dao mi je mnogo sjajnih savjeta", istakao je Grujić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC