• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaje se FK Zvijezda 09 - Raspisan javni poziv za strateško partnerstvo ili prodaju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prvoligaš iz Etno-sela Stanišići traži partnera ili novog vlasnika.

 Prodaje se FK Zvijezda 09 Izvor: Promo/FK Rudar Prijedor

Uprava Fudbalskog kluba Zvijezda 09 odlučila je da ponudi klub na prodaju ili da se napravi strateško prtnerstvo sa potencijalnim investitorima.

Prvoligaš iz Etno-sela Stanišići raspisalo je u srijedu međunarodni javni poziv za za prikupljanje ponuda iskazivanja interesa investitora, strateškog partnera ili sticanja prava vlasništva Fudbalskog kluba Zvijezda 09, u kojem su naveli da prema zakonskim propisima ovo udruženje građana može da se transformiše u sportsko privredno društvo.

U objavljenom pozivu podsjeća se da je u vlasništvu Borislava Stnaišića, predsjednika UO kluba I glavnog finansijera i stadion u Ugljeviku, kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta, projektovan prema UEFA standardima, u čijem sklopu se nalazi i administrativna zgrada s 4.500 m2, također u vlasništvu porodice Stanišić.

FK Zvijezda 09 u sklopu svoje akademije kao trening centar koristi fudbalske terene u Etno selu Stanišići i to dva prirodna i jedan teren s vještačkom travom.

"FK Zvijezda 09 budućem investitoru / strateškom partneru / vlasniku omogućava učešće u radu ili vlasništvo kluba, koji redovno izmiruje sve svoje obaveze, bilježi pozitivan finansijski izvještaj, posjeduje operativne bankovne račune bez dugovanja prema radnoj zajednici ili poreskim institucijama s vrhunskom infrastrukturom i respektabilnom akademijom", navodi se u pozivu.

Prvi tim FK Zvijezda 09 u prošlosti je u nekoliko navrata bio učesnik najvišeg ranga takmičenja u BiH, dok je ekipa U-19 aktuelni osvajač fudbalskog prvenstva BiH te u sezoni 2020/2021 učesnik UEFA Youth League.

Zainteresovana pravna ili fizička lica mogu se javiti na ovaj Međunarodni javni poziv dostavom pisma namjere do dana 31.12.2021. godine lično, putem pošte ili na email adresu: [email protected]

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC