• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za evropsko proljeće: Stankovićevo rješenje za Bugare - Njegoš mora da im slomi zube!

Autor Haris Krhalić

Crveno-bijeli imaju veliku priliku da se pred navijačima mlađim od 14 godina plasiraju u novo evropsko proljeće.

 ludogorec crvena zvezda sastav Izvor: MN PRESS

Za razliku od prvog meča istih timova (0:1 u Bugarskoj), kada Dejan Stanković zbog korone nije mogao da računa na četvoricu bitnih igrača, sada virus nikome neće oduzeti šansu da igra protiv Ludogoreca. Ali, ni u ovom slučaju situacija u Zvezdi nije sjajna...

Dejan Stanković će i pred meč 5. kola grupne faze Lige Evrope imati problema sa sastavljanjem tima, prije svega zbog dva crvena kartona u prethodnoj rundi. Miloš Degenek je isključen na početku, a Marko Gobeljić na kraju meča protiv Mitjilanda, pa njih neće biti na terenu stadiona Rajko Mitić. Tamo, vjerovatno, neće biti ni Sekua Sanoga, pa Zvezdin defanzivni red mora da dobije novi izgled!

Možda će vas zanimati

 U odbrani neće biti previše prostora za manevar. Na mjesto desnog beka će Milan Gajić, a u tandem sa Aleksandrom Dragovićem Radovan Pankov. Biće to potpuno novi desni dio Zvezdine odbrane, pošto se Dragović u ovoj situaciji seli na mesto lijevog štopera.

To će biti posljednji bedem ispred Milana Borjana, koji se odmorio nakon puta u Kanadu gde je obavio odličan posao za reprezentaciju. Propustio je prethodna dva meča crveno-bijelih, ali će kapiten biti tu za važan evropski izazov.

Igra posljednje linije u kojoj će biti četvorica fudbalera mnogo će zavisiti od njegovih komandi, ali i od čovjeka koji će biti ispred njih.

"Fenomenalan je u posljednjih nekoliko utakmica. Mnogo je mirniji na lopti, dosta samopouzdanja, dosta ritma, jakih duela", rekao je Stanković na konferenciji opisujući Njegoša Petrovića.

Njegoš Petrović.
Izvor: Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Mladi fudbaler koji je prošle sezone bio džoker na gostovanju Gentu sada će se naći u startnoj postavi kao zamjena za Sanoga. Iako nije "kopija" iskusnog veznog igrača, trebalo bi da donese neke elemente koje ima fudbaler iz Obale Slonovače.

Recimo to rečima Petra Petrovića Njegoša - od veziste Crvene zvezde očekuje se da bude "voćka čudnovata". U duelima sa njim će fudbaleri bugarskog šampiona morati da lome zube, da udaraju jače i da ne uspijevaju da ga slome, a sa druge strane, Njegoš će imati priliku da položi najbitniji test u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Lijepi su golovi sa distance i niko se neće buniti ako ih i u četvrtak uveče bude u mreži Ludogoreca, ali Petrović prije toga mora da pobijedi svoje male bitke na sredini terena.

Važna će biti i smirenost, koja će biti veza između odbrane u novom ruhu i lucidnosti Gelora Kange čiju je utakmicu jako teško predvidjeti.

U Razgradu je bio heroj, ali je protiv Ludogoreca jednom već bio tragičar, pa će se i u njega gledati tokom velikog dijela meča. Ovo je još jedna od utakmica na kojima će željeti da bude heroj, ali je posljednjih sezona primjetno da sve bolje dozira želju za dokazivanjem.

Ispred Kange biće najbolja moguća četvorka koju Stanković ima u ovom trenutku. El Fardu Ben će držati desnu stranu napada, Katai i Ivanić igrati centralno i polulijevo, onako kako to rade od kada su postali tandem, a u samom napadu biće Milan Pavkov - Zvezdin čovjek za velike mečeve i golove.

Očekivani sastav Zvezde: Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Nek nam je sa srećom cigani 🦾

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC