• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kangu smo zagrlili, važnije je da bude čovjek! Stanković pred Spartak otkrio detalje o Gaboncu, ali ne i o Dioniju!

Autor Haris Krhalić

Dejan Stanković je pred meč sa Spartakom pričao o utakmici, Ligi Evrope, Ludogorecu, pojedincima...

 zvezda spartak stanković najava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se okreće domaćem šampionatu. U Ligi Evrope su savladali Ludogorec i sada slijedi duel sa Spartakom.

Crveno-beijli nastavljaju borbu za titulu sa Partizanoom i moraće da upišu nove bodove.

Uoči tog duela je Dejan Stanković na konferenciji za štampu pričao o raznim temama. Kako o utakmicama, tako i o Geloru Kangi koji nije sa timom.

Možda će vas zanimati

"Pobjede su penicilin za sve, za grupu, dobro raspoloženje, brži oporavak. Imali smo utakmice gdje smo gubili u Evropi, pa se vraćali jači. Vremena za analizu uvijek ima. U Evropi i u prvenstvu se utakmice razlikuju i to je realno i istinito. Bitno je da smo se dobro domorili, fokus će biti stopostotan. Imamo dvije utakmice kod kuće uzastopne u prvenstvu, nedjelja, pa srijeda. Očekujemo šest bodova i da se približavamo zimskoj pauzi što jači i bolji", počeo je Stanković.

Potvrdio je da je Gelor Kanga zbog smrti oca dobio dozvolu da ode u domovinu.

"Nama je bitniji čovjek nego igrač, pretrpio je tragediju, preminuo mu je otac. Naravno da treba da završi svoje privatne stvari. Zagrlili smo ga i jedva čekamo da se vrati. Ne znam za Voždovac hoće li biti spreman. Videćemo kad se vrati. Ima dozvolu da bude čovjek i da uradi sve što je potrebno da se njegova familija koliko-toliko bolje osjeća u tom teškom trenutku."

Izvor: Arenasport TV/screenshot

Zbog povrede Milan Rodić nije igrao protiv Ludogoreca, pa je Stanković morao da mijenja formaciju.

"Ne znam šta bi bilo kad bi bilo. Vodim računa ko fali, ali kada dođe vrijeme za izlazak na teren bavim se samo onima koje imam. Momci su pokazali da možemo bez svakoga. Dali su cijelog sebe protiv Ludgoreca, sa njima se može sve."

Nije želio da priča previše o izostanku Loisa Dionija.

"Ne znam, pričam o igračima koje treniram. Znam da je vama zanimljivo nešto što meni nije, ali ja nisam ta adresa."

Pričao je i o borbi za titulu i stizanju Partizana koji ima bodovnu prednost.

"Bila je i pet i osam, neki su računali i 11, ali Zvezda vuče takav pritisak, kolika god da je razlika. Pobjeda je imperativ. Zvezda je rezultat. Milion puta sam ponovio da je istorija lepa, ali da mora da se gleda sadašnjost i budućnost. Lakše je kada si na šest minusa i meč manje, ali bi bilo lijepo da si na nuli ili plus tri. Idemo tri, po tri boda. Dajemo sve, pa ćemo na kraju da svedemo račune."

Vratio se potom na Ligu Evrope i grupu koja je veoma neizvjesna. Još se ne zna ko bi mogao u nokaut fazu, a ko u Ligu konferencija.

"Kako god da se završi Zvezda je pobjednik. Ozbiljno smo odigrali grupu, imamo još jedan meč. Idemo tamo na prolaz, da ostvarimo naš cilj, zavisi od nas. Imaćemo jakog protivnika, imali smo tako i u Bugarskoj i Danskoj, pa smo uspjeli da ostanemo prvi. Ne može niko da me ubjedi da Braga, Ludogorec i Mitjilend nisu dobre ekipe, onda neko ne razumije fudbal ili treba da promjeni sport, ako kaže da su loše. Ne dižem cijenu Zvezdi, ali želim da podvučem da imamo protiv sebe grupu gdje možeš da završiš i prvi i posljednji, to je to.

Poslije pet kola u Evropi Zvezda ima 10 bodova i ni to ne garantuje prolaz.

"Pričali smo o tome u stručnom štabu, mislio sam da ćemo svo četvoro računati ko će na kojoj poziciji biti u posljednjem kolu. Sada je to Ludogorec, naše predviđanje je bilo da ćemo odlučivati na kraju, sada su to tri tima. Svašta može da se desi, pognute glave se nećemo vratiti iz Portugala."

Na kraju je pričao o Spartaku, narednom rivalu.

"Oni su krenuli korektno, pa su imali pad sa Buvačom. Vratio se ponovo trener koji poznaje grad i koji zna kako diše Spartak, Gaćinović. Sa njim su došle dobre igre i čvršći Spartak. Očekujem da će biti kompletni, volio bih da budu, da ne ulazim u ono što sam mislio da kažem. Da igramo jednu jaku utakmicu, protiv njih je uvijek bilo zanimljivo", zaključio je Stanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC