• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dugo se borio sa bolešću: Poznato od čega je preminula legenda Partizana Moca Vukotić

Autor Dragan Šutvić

Tužan dan za srpski sport.

 poznato od čega je preminuo moca vukotić Izvor: MN PRESS

Petak je crni dan u Humskoj, kao i u čitavoj fudbalskoj Srbiji. Preminuo je jedan od najvećih koje smo imali - Momčilo Moca Vukotić. Slavni fudbaler Partizana preminuo je poslije borbe sa teškom bolešću, kancerom grla.

Fudbalski as slavnog nadimka, na čiji pomen će u Humskoj ustajati generacije, bio je dugo rekorder Partizana po broju nastupa (791). Svom voljenom klubu posvetio je praktično čitavu karijeru i za njim su ostale brojne majstorije na terenu, legendarne anegdode, kao i veliko poštovanje saigrača, navijača, rivala...

"Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvijek! Legende nas nikada ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju. Neka ti je večna slava! Tvoj Partizan!", napisao je Partizan u oproštajnoj poruci.

Titule i trofeji koje je donosio u Humsku biće zauvijek upamćene, kao i sve što je dao za Partizan. O njemu su i saigrači i rivali uvijek govorili sa posebnom emocijom i poštovanjem, priznajući da su i drhtali pored takve veličine.

Vukotić je rođen u Beogradu 1950, a član Partizana postao je sa samo 12 godina. Prošao je sve mlade selekcije "Parnog valjka" i potom ušao u prvi tim, sa kojim je doticao vrhove u staroj Jugoslaviji i postao legenda. Za reprezentaciju SFR Jugoslavije nastupio je 14 puta i postigao četiri gola.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC