• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan Ajaksovac odbio milione iz Njukasla!

Čovjek koji je doveo Dušana Tadića u klub ne mrda iz Amsterdama.

 Mark Overmars odbio ponudu Njukasla Izvor: Profimedia

Njukasl junajted je u oktobru otišao u ruke bogatog konzorcijuma iz Saudijske Arabije, najavljeni su veliki planovi, ali za sada realizacija izostaje.

Nakon duge potrage za trenerom, i nekoliko "ne", odlučili su se da angažuju mladog engleskog stručnjaka Edija Haua, ali još tragaju za čovjekom sa kojim će vodti projekat. Nedostaje sportski direktor i plan kako će Njukasl izgledati u narednim godinama, a ponovo su naletjeli na zatvorena vrata.

Naime, nadali su se u Njukaslu da će uspjeti da "pokradu" Ajaks. Prvo ih je odbio trener Erik ten Hag, dok im je na identičan način odgovorio i direktor Mark Overmars.

Čovjek koji stoji iza nevjerovatnih uspjeha Ajaksa prethodnih godina odlučio je da produži ugovor do 2026. godine, pa će tako još dugo odlučivati o amsterdamskom klubu. Što se tiče Njukasla, moraće na nekom drugom mjestu da pronađu rješenje za poziciju sportskog direktora.

"I dalje sam uzbuđen zbog ovog posla koji radimo i to mi se vraća. Saradnja sa svima u Ajaksu je sjajna, osjećam da moja misija u klubu nije završena", rekao je Overars koji je na funkciji od 2012. godine.


Za vrijeme njegovog boravka u klubu napravili su veliki broj sjajnih transfera, kako dolazaka poput Dušana Tadića ili Sebastijana Alea, tako i odlazaka kao što su Mathejs de Liht ili Frenki de Jong.

Takve poslove Njukasl neće moći da sanja bar još neko vreme, ali već se zna da će osoba koja pristane na poziv moći da računa odmah na 250 miliona evra za transfere. Sa tim novcem potrebno je učiniti što je više moguće, ali pitanje je da li je to dovoljno da se spasu od posljednjeg mjesta u Premijer ligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC