• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan protiv uspavanog velikana u Ligi konferencija: Crno-bijeli putuju tamo gdje su pisali istoriju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Evo protiv koga će Partizan igrati u nokaut fazi prve sezone Lige konferencija.

 Sparta Prag protivnik Partizana u Ligi konferencija Izvor: MNPRESS

Fudbaleri Partizana su se namučili u grupnoj fazi Lige konferencija, ali su nakon remija sa Anortozisom na domaćem terenu prošli dalje kao drugi u grupi. Zbog toga su bili nepovlašćeni u žrijebu za nokaut fazu ovog takmičenja, pa nijedan mogući rival koga su mogli da izvuku nije bio lak. 

Poslije žrijeba u Nionu sada se zna da će rival crno-bijelih biti ekipa Sparte iz Praga!

Možda će vas zanimati

Bolje je prošao srpski klub nego što se očekivalo, izbjegli su se nezgodni rivali iz top pet evropskih liga, a iako je Sparta zaista neugodna ekipa, ne mogu biti nezadovoljni u Humskoj žrijebom. 

SPARTA - VELIKO IME, ALI BEZ USPJEHA!

Izvor: UEFA.com/printscreen

Lorik Cana je Partizanu namijenio tim koji je došao iz Lige Evrope kao treći, a Česi su tek u posljednjem kolu osigurali prolaz dalje u Evropi. Iako su u jednom meču savladali Rendžers sa 1:0 sve ostale mečeve do kraja odigrali su jako loše, pa ih je tek pobjeda nad Bronbijem odvela dalje. 

U utakmici sa dva crvena kartona uspjeli su na svom terenu da dobiju rivala iz Danske sa 2:0, a sada će morati da igraju sa rivalom iz Srbije. 

Iako je Sparta velikan češkog fudbala, za sada su uspavani velikan. Posljednju titulu u Češkoj su osvojili sada već davne 2014. godine, a ni ove sezone nisu na putu da prekinu taj post. Trenutno su treći u ligi sa pet bodova manje od vodeće Slavije i dva boda manje od Viktorije iz Plzenja. 

Posljednji put kada su fudbaleri Partizana igrali protiv češkog kluba u Evropi bilo je to 2018. godine kada ih je u nokaut fazi Lige Evrope eliminisala Viktorija iz Plzenja, koju je tada vodio sadašnji trener Sparte Pavel Vrba. 

On je praktično stvorio šampionski tim te ekipe i uzeo je tri titule sa Viktorijom, a sada želi da poslije skoro decenije "posta" uzme trofej sa Spartom. A prije toga će ga čekati ponovni duel sa crno-bijelima u Evropi.

Što se istorije tiče, Partizan po dobrom pamti Slaviju, jer su savladali ovog rivala u svojoj najslavnijoj evropskoj sezoni. Kada je crno-bijeli tim došao do finala Kupa evropskih šampiona 1966. godine rival u četvrtfinalu je bila Sparta. 

KADA SU MEČEVI I ŠTA JE U IGRI

Izvor: MN PRESS

Čekaćemo do proljeća prve mečeve u nokaut fazi evropskih takimičenja, pa će crno-bijeli prvu utakmicu u Ligi konferencija nakon grupne faze odigrati 17. februara. 

Tada će jedini srpski predstavnik u ovom takmičenu biti gost, jer je sistem takmičenja takav da su ekipe iz Lige konferencija povlašćene. Na stadionu "JNA" Sparta će gostovati 24. februara i ponovo će, kao u finišu grupne faze, Partizan na svom terenu odlučivati o prolasku dalje. 

A prolazak dalje osim još dva meča u Evropi donosi i ozbiljan novac. Ako tim Aleksandra Stanojevića prođe dalje dobiće 300.000 evra. 

U slučaju prolaska dalje nova dva meča se igraju 10. i 17. marta, a Partizan će eventualnog rivala u osmini finala saznati na žrijebu koji će biti održan 25. februara. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC