• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo pali alarme - "Maksimiru" ističe vrijeme: Šampion Hrvatske hoće novi stadion i planira sam da ga podigne

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ako budemo čekali, moraćemo da prestanemo da igramo."

 dinamo zagreb pravi novi stadion Izvor: MN PRESS

Na dan kada su saznali da će u šesnaestini finala Lige Evrope igrati protiv Sevilje, u Dinamu iz Zagreba su održali redovnu godišnju sjednicu skupštine. A, na njoj je razgovor o stadionu Maksimir izazvao veliku pažnju.

Prema riječima predsjednika kluba Mirka Barišića, šampion Hrvatske uskoro bi mogao da potpuno prestane da igra na najvećem stadionu u Zagrebu, koji se nalazi u lošem stanju.

Možda će vas zanimati

"Ideja za novi stadion prihvaćena je od strane grada. Ako čekamo skrštenih ruku, Dinamo uskoro neće moći igrati na 'Maksimiru'. Ako klub nema adekvatan stadion, moraće prestati igrati. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, već smo išli sami da pripremimo plan prema kojem bismo samostalno realizovali ideju", rekao je on.

Pogledajte kako izgleda Maksimir, otvoren 1912. i nekoliko puta rekonstruisan.

I Zdravko Mamić je ranije slao istu poruku - da bi Dinamo sam mogao da izgradi stadion, ako za to dobije neophodne dozvole.

"Mislim da mi imamo snage za to, čekamo da grad da zeleno svjetlo. Dinamo je jedan od rijetkih klubova, osim Rijeke, koji bi vlastitim sredstvima napravio svoj stadion. Očekujemo sastanak s predstavnicima grada do kraja godine. Treba riješiti i pitanje nove lokacije na kojoj bi Dinamo igrao kroz to vrijeme izgradnje novog stadiona, te da se omogući za to vrijeme trening-kamp za Dinamovu školu. Bez grada to ne možemo da napravimo. Za tri, četiri godine imali bismo krasan i savremeni stadion koji bi omogućio da je Dinamo s pravom u vrhu evropskog fudbala", rekao je Barišić, a prenio portal Index.hr.

Paralelno sa evropskim takmičenjem, u kojem je prošle nedjelje Dinamo pobijedio Vest Hem u gostima, "modri" kod kuće učestvuju u trci za titulu koja godinama nije bila ravnopravnija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC