• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je prenos Crvena zvezda - Barselona i sve što treba da znate o meču: Sastavi, tradicija i glavna prijetnja domaćinu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda u Beogradu dočekuje Barselonu, trenutno najbolji tim Evrope.

 kk crvena zvezda dočekuje barselonu u evroligi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u seriji dobrih rezultata i u definitivnom usponu forme. Ostvarila je četiri pobjede u nizu u oba takmičenja, dvije uzastopne u Evroligi protiv Zenita i Olimpijakosa, dok je u ABA ligi savladala Cibonu i Krku. Sada je čeka najveći izazov i duel sa Barselonom.

Crveno-bijeli u Beogradu dočekuju jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrolige ove sezone i aktuelnog lidera tabele najjačeg takmičenja. Barselona bilježi fantastične rezultate, u Evroligi je prva (12-2) i  u seriji je od šest uzastopnih pobjeda u Evropi (Baskonija, CSKA, ASVEL, Žalgiris, Efes i Real pali su u tom nizu).

Navijači Zvezde i ljubitelji košarke u elini sa dodatnim interesovanjem očekuju meč ekipa Dejana Radonjića i Šarunasa Jasikevičijusa, bilo to u uživo prenosu putem TV ekrana, u samoj dvorani ili tekstualnom prenosu koji će biti na MONDU.

Možda će vas zanimati

Biće to i 11. meč koji će ova dva tima odigrati u Evroligi u 21. veku, a međusobni skor je ubjedljivo na strani španskog velikana, 8-2.

Anketa

Ko će pobijediti u meču Crvene zvezde i Barselone?

  • Pobijediće Crvena zvezda

    60% (3)

  • Pobijediće Barselona

    40% (2)

Ko će pobijediti u meču Crvene zvezde i Barselone?

Rezultati

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: MN PRESS

Utakmica između Crvene zvezde i Barselone igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić". Početak meča zakazan je za 19 časova.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Prenos utakmice biće na televiziji Sport klub. Naravno, tekstualni prenos meča kao i uvijek će te moći da pratite na MONDU.

SASTAVI ZVEZDE I BARSELONE

Izvor: MN PRESS

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić još uvijek ne zna na koga može da računa u meču protiv sastava Šarunasa Jasikevičijusa. Protiv Krke u subotu u timu nisu bili Eron Vajt, Ognjen Kuzmić i Ognjen Dobrić.

"Neizvjesno je u kom ćemo sastavu nastupiti, to nam malo otežava pripremu, ali ćemo više znati na dan utakmice", rekao je Radonjić u najavi meča.

Sa druge strane Šarunas Jasikevičijus najvjerovatnije neće moći da računa na plejmejkera Nika Kalatesa koji je propustio posljednjih sedam mečeva zbog povrede. Zato je i doveden Dante Eksum, nekadašnji peti pik sa NBA drafta.

SASTAVZVEZDE: Gušić, Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

SASTAVBARSELONE: Dejvis, Eksum, Šanli, Martinez, Smits, Hejs, Oriola, Laprovitola, Abrines, Higins, Kjurik, Jokubaitis, Mirotić, Kaisedo, Ubal, Viljar, Nađi, Bonilja, Kalates

GLAVNA PRIJETNJA BARSELONE

Izvor: MN PRESS

Ko god da izađe na parket u dresu Barselone biće velika prijetnja, uostalom nisu bez razloga među timovima kojima se daju najviše šanse za evropsku titulu. Tu je mnogo odličnih igrača, ali se jedan svakako izdvaja - Nikola Mirotić.

Nekadašnji NBA as je svakako prva zvijezda ekipe, mada i cijele Evrolige. Ove sezone u elitnom takmičenju prosječno bilježi 17,5 poena, 5,8 skokova i 1,4 asistencija po meču. Najbolju utakmicu imao je u derbiju i pobjedi protiv Real Madrida u prošlom kolu. Protiv najvećeg rivala je zabilježio dabl-dabl (31, 10sk).

SUDIJE

Izvor: MN PRESS

Meč u Beogradu sudiće sudijska trojka u sastavu - Karmelo Paterniko, Gitis Vilijus, Elijas Koromilas.

TRADICIJA

Izvor: MN PRESS

Kada je tradicija u pitanju ova dva tima odigrala su 10 mečeva do sada. Barselona je osam puta slavila. Jedine dvije pobjede Crvena zvezda je ostvarila upravo u Beogradu.

Crvena zvezda pokušaće da prvi put pobijedi favorita iz Španije poslije pet vezanih neuspjeha u ovom rivalstvu. Posljednji trijumf crveno-bijeli su ostvarili na startu sezone 2017/18, kada su u "Pioniru" blistali Milko Bjelica, Tejlor Ročesti, Pero Antić..

Prije toga, Zvezda je savladala Barselonu jednom i pod vođstvom Dejana Radonjića, u oktobru 2016, kada je Marko Gudurić napravio šou u Štark areni.

Da li crveno-bijeli večeras mogu da ponovo iznenade Katalonce?

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC