• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi je najbolji srpski trener, velika borba za Zlatnu loptu: FSS donio odluku, pa napravio novu nagradu!

Autor Haris Krhalić

Selektor Srbije lako stigao do priznanja, a neizvjesno je bilo u borbi za najboljeg fudbalera.

 piksi i tadić dobitnici nagrade zlatna lopta Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković i kapiten našeg nacionalnog tima Dušan Tadić dobitnici su Zlatnih lopti, tradiconalnog priznanja koja FSS dodjeljuje na kraju svake godine. U žestokoj konkurenciji sa Aleksandrom Mitrovićem Tadić je proglašen za najboljeg fudbalera u 2021. godini, dok je Piksi dobio priznanje za najboljeg trenera!

Kako prenosi Sportski žurnal, Stručni odbor FSS u sastavu Nenad Bjeković - Zoran Filipović predložio je Izvršnom odboru da upravo selektor i kapiten ponesu laskava priznanja za ovu godinu.

Možda će vas zanimati

Aleksandar Mitrović, čovjek koji je bio ravnopravan kandidat Dušanu Tadiću u borbi za Zlatnu loptu, dobiće priznanje koje je ustanovljeno od ove godine. Napadaču Fulama, strijelcu 22 gola u dosadašnjem dijelu sezone u Čempionšipu i čovjeku koji nas je golom u Lisabonu odveo na Mundijal biće uručena nagrada Zlatni gol, upravo zbog tog pogotka protiv Portugalaca!

Prevagu u borbi za najboljeg fudbalera Srbije ove godine Tadić je napravio i igrama na klupskom nivou.

Sa ekipom Ajaksa osvojio je titulu u Holandiji, ove sezone je sa timom iz Amsterdama uspio da se prošeta kroz grupu u Ligi šampiona uz svih šest pobjeda i posljednjih nekoliko sezona važi za najbitnijeg igrača "Kopljanika". Važan je i Mitrović u Fulamu, posebno ove sezone, ali njegov tim igra u drugom rangu engleskog fudbala.

Kod trenera nije bilo nikakve dileme. Dragan Stojković Piksi je od preuzimanja reprezentacije Srbije napravio čuda na tom mjestu, promenio mentalitet kompletnog tima (i nacije), zaigrao napadački fudbal i odveo "Orlove" u Katar. Cilj nije ispunjen, selektor tvrdi da ne idemo u Katar samo da bismo učestvovali na Mundijalu!

Podsjećamo, Dragan Stojković i Dušan Tadić osvojili su ova priznanja i 2016. godine, dok je fudbaler Ajaksa bio najbolji igrač Srbije i 2019. godine.

(MONDO/Sportski žurnal)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC