• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je u najjačoj grupi, ali znam kako Piksi razmišlja: "Orlove" čekaju četiri "paklena" mjeseca pred Mundijal

Autor Dragan Šutvić

Prvi komentari iz "Kuće fudbala" na žrijeb za Ligu nacija 2022/23.

 liga nacija srbija ide na prvo mjesto  Izvor: Profimedia

Srbija se u novom ciklusu UEFA Lige nacija 2022/23. sastaje sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom, odlučeno je na žrijebu održanom u četvrtak popodne.

Selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi igrači imaju pred sobom grupnu fazu od juna do septembra i uz borbu za plasman na EURO, ona će donijeti i šansu za uigravanje za jesenji Mundijal u Kataru.

Možda će vas zanimati

Komentarišući žrijeb, selektor Stojković je rekao da "orlovi" nisu dobro prošli.

"Veoma teška grupa. Možda i najteža u Ligi B. Prioritet nam je prvo mjesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrijavanje za Mundijal. Biće to kvalitetne provjere i predstojeći ciklus u Ligi nacija je samo još jedan u nizu izazova koji nas očekuje", izjavio je selektor Dragan Stojković.

Direktor A tima Stevan Stojanović naglasio je da je cilj osvajanje prvog mjesta.

"U grupi B mislim da je naša grupa najjača. Ali ja znam kako naš selektor razmišlja, on voli da se uvijek takmiči sa jakim timovima i ove utakmice biće dobra provjera i pred Mundijal u Kataru. Norvešku dobro poznajemo iz baraža za Prvenstvo Evrope, imaju dobre igrače, prije svih Halanda. Švedska je dobro ušla u kvalifikacije za Prvenstvo svijeta, bili su u jednom trenutku ispred Španije. Slovenija je dobra selekcija koju ne smije niko da potcijeni. Mi znamo šta hoćemo, koliko možemo, svima respekt, ali imamo kvalitet da se borimo za prvo mjesto u grupi".

I kapiten Dušan Tadić prokomentarisao je grupu u Ligi nacija…

"Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj mjeri predstavljati i odličnu pripremu i provjeru za Svjetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg plasmana, poštovanje i respekt prema svima, ali naši ciljevi su jasni, želimo prvo mjesto i promociju u Ligu A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri utakmice. Ali kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mjesto", rekao je kapiten Dušan Tadić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC