• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imam veliki respekt prema BiH: Selektor Crne Gore o "zmajevima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Miodrag Radulović, selektor Crne Gore, koja će u UEFA, komentarisao je žrijeb Lige nacija u kojoj će "đetići" igrati protiv Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske.

 Miodgar Radulović o reprezentaciji BiH Izvor: Anadolija/Rusmin Radić

"Naša grupa je možda i najizjednačenija. Prema Bosni i Hercegovini imam veliki respekt i veoma mi je drago što ćemo igrati u istoj grupi u UEFA Ligi nacija", rekao je Radulović u ekskluzivnom razgovoru za agenciju "Anadolija".

Radulović je naglasio da će utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore biti istinski derbiji u fer ambijentu na terenu i tribinama.

"Poslije dvije prijateljske utakmice, prvi put igrat ćemo s Bosnom i Hercegovinom za bodove. Opet kažem, imam veliki respekt prema reprezentaciji naše komšijske zemlje. Iskreno, sretan sam zbog utakmica koje nam predstoje u Podgorici, a onda u Zenici ili Sarajevu, jer iz igračkih, ali sada i trenerskih dana imam mnogo prijatelja u Bosni i Hercegovini. Žao mi je što reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ostvarila plan i plasirala se na Svjetsko prvenstvo. Riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji s nekolicinom vrhunskih i iskusnih igrača u kombinaciji s mlađima, koji će, vjerujem, tek pokazati koliko vrijede", istakao je Radulović.

Mišljenja je da će u grupi C u Lige nacija biti neizvjesno do posljednjeg kola.

"Ne mogu zaista da izdvojim ko je favorit za prvo mjesto i promociju u elitnu Ligu 'A' u kojoj je Bosna i Hercegovina igrala u prošlom ciklusu. Mislim da je naša grupa možda i najizjednačenija. Bosna i Hercegovina je snažna, ali i Finska je, što je potvrdila u prošlim kvalifikacijama za Mundijal, pogotovo kada je pobijedila u Zenici. Rumunija je uradila određene promjene i polako se vraća na veliku scenu. Mi smo napravili smjenu generacije i na veoma dobrom smo putu. Pokazali su to naši nedavni mečevi s Holandijom, Turskom i Norveškom", kazao je Radulović, dodavši:

"Naš cilj je stvaranje ekipe za 2023. godinu i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. Prijateljske i utakmice u Ligi nacija poslužiće nam za uigravanje i provjeru određenih igrača, što nikako ne znači da i u Ligi nacija nećemo pokušati odigrati što bolje i ostvariti što značajnije rezultate".

Raduloviću 31. decembra ističe ugovor s Fudbalskim savezom Crne Gore. Međutim, izvjesno je da će ostati na klupi nacionalnog tima svoje zemlje.

"Razgovarali smo ovih dana i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore na sjednici 27. decembra trebao bi verifikovati nastavak naše saradnje. Drago mi je da su za to i javnost i igrači koji su prepoznali iskorak u igri i rezultatima. Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu biti još bolji", rekao je crnogorski selektor u razgovoru za agenciju "Anadolija".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC